În circa o săptămână, prin intermediul site-ului altex.ro, s-au vândut aproximativ 3 milioane de măşti de protecţie.

Potrivit unui comunicat al companiei, Altex România a comandat direct din fabricile din China alte circa 20 de milioane de măşti, care vor ajunge în România în a doua jumătate a lunii mai în containere transportate pe apă, transportul fiind considerabil mai ieftin.

Acestea vor ajunge pe piaţa din România, spre vânzare, prin intermediul Altex, la preţul de 1,5 lei bucata, fără adaos comercial, la finalul lunii mai, începutul lunii iunie.

"Preţurile vor începe să scadă treptat, atunci când volumul transporturilor de echipamente aduse cu vaporul în ţară va creşte semnificativ, în comparaţie cu cele care ajung în România cu avionul. Prin comparaţie, diferenţa de costuri de transport este semnificativă. De asemenea, este de menţionat faptul că Altex face toate eforturile să reducă preţul către consumatorul final, deşi preţul de producţie în China, este în creştere. Până acum, compania a cumpărat măşti de la intermediari şi din importuri proprii aduse cu avionul, ale căror costuri de transport sunt semnificativ ridicate", a declarat Dan Ostahie, fondator şi CEO Altex România.

Altex România este lider pe piaţa de retail din România, cu 125 magazine deschise în ţară. Altex a trecut de la un business local de import de televizoare la liderul pieţei de produse electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia din România.