"Am depus impreuna cu deputatul PDL Mircia Giurgiu un proiect de lege privind obligarea supermarket-urilor sa expuna spre comercializare produse alimentare si nealimentare traditionale romanesti, pe cel putin zece la suta din suprafata acestora. Blocajul la care recurg marile magazine de retail in ceea ce priveste produsele expuse afecteaza producatorii romani, iar masura noastra are ca scop sustinerea economiei autohtone. Cresterea consumului va sprijini redresarea economiei nationale", a spus Uioreanu, citat de Mediafax.

Potrivit deputatului liberal, in cadrul acestor spatii vor putea fi expuse produse specifice judetului in care un supermarket isi desfasoara activitatea.

Potrivit proiectului de act normativ, nerespectarea prevederilor privind spatiile de expunere va fi sanctionata cu amenda cuprinsa intre 5.000 si 10.000 de lei.

"Ma astept la rezistenta din partea supermarket-urilor. Nu ne intereseaza sa sustinem rosiile din Africa de Sud si usturoiul din China, ci, mai degraba, ceapa de Turda sau branza de Nasal, din judetul Cluj", a conchis Horea Uioreanu.