"Incepand cu data de 21.01.2015, se va inchide partial accesul in metrou la statia Piata Unirii 2, scara fixa spre magazinul Unirea Shopping Center, in vederea executarii lucrarilor la pasajul pietonal intre statia de metrou Piata Unirii 2 si magazinul Unirea Shopping Center. Durata estimata a lucrarilor este de 5 luni", potrivit Metrorex. 

Pana la finalizarea lucrarilor, Metrorex recomanda utilizarea scarilor rulante sau celelalte cai de acces in Piata Unirii 2. 

Planurile privind conectarea magazinului Unirea la statia de metrou au fost anuntate inca din 2012, idee reiterata anul trecut, cand s-a anuntat si extinderea zonei de distractie si atragerea unor branduri precum MAC, Tchibo, dar si a altor marci din grupul Inditex. Pentru realizarea acestor obiective, compania avea in vedere si achizitia de terenuri suplimentare. 

Si centrul comercial Sun Plaza din zona Berceni este conectat printr-un pasaj la o statie de metrou. 

Magazinul Unirea Shopping Center este controlat indirect de familia Adamescu, prin The Nova Group Investments Romania, care detine, potrivit datelor de la sfarsitul lunii iunie, un pachet reprezentand 74,16% din actiunile societatii. In structura actionariatului se mai regaseste SIF Muntenia (SIF4), cu 10% din titluri, in timp ce 15,8% din capital este detinut de alti actionari.