Aruncam un ochi la magazine si descoperim ca o sticla de vin costa 11 lei, iar 12 oua - 7 lei si 3 de bani. Daca vreti sa le cumparati gata vopsite o sa platiti 13 lei. Lovitura de gratie o sa vina insa de la raionul de carne. Un kilogram de miel o sa coste intre 15 si 20 de lei. Cei care vor sa manance si friptura si bors si stufat si drob si miel umplut...ori merg in vizita ori pregatesc milioane ca sa isi faca toate poftele. 

Pentru bucurestenii, care nu au de ales, si sunt obligati sa isi cumpere mielul, autoritatile pregatesc piete speciale. Reprezentantii Protectiei Consumatorului, ai Politiei, si ai Autoritatii Sanitar Veterinare, au creat echipe speciale, si sunt gata sa controleze toate animalele  scoase la vanzare.  

De la inceputul saptamanii viitoare, ciobanii vor veni in singura piata specializata din Capitala cu mieluti din aproape toata tara. Tot de atunci echipe speciale vor iesi in control.

Vor fi verificate ouale, produsele de patiserie, dar, in mod special, carnea de miel. Autoritatile ne avertizeaza sa cumparam numai din piete autorizate, pentru ca riscam sa pregatim pentru masa de Paste carne de caine.