Compania a cerut clientilor sa nu mai utilizeze aceste pahare, de 0,473 litri, care costa doi dolari (1,64 de euro) si sunt disponibile in patru modele pe care sunt desenate personajele principale ale filmului de desene animate.

Cadmiul poate afecta ficatul, rinichii, plamanii, sistemul nervos si creierul, iar in cazul acestor pahare, exista ingrijorari cu privire la expunerea pe termen lung la un nivel redus. De asemenea, urme de metal de pe pahar ar putea ramane pe mainile copiilor, de unde ar putea ajunge in corpul lor, in cazul in care nu se spala pe maini inainte de a pune mana la gura.

McDonald's a cerut clientilor sai sa nu mai foloseasca paharele, "ca o masura in plus de precautie". "Noi credem ca paharul Shrek este sigur pentru consumatori", a declarat Bill Whitman, purtatorul de cuvant al filialei din Statele Unite al lantului fast-food. "Insa, pentru a ne asigura ca clientii nostri primesc produse sigure din partea noastra, am luat hotararea de a opri vanzarea acestora si de a retrage, in mod voluntar, aceste produse, incepand din acest moment", a spus acesta.

Shrek Forever After, cea de a patra si ultima pelicula din seria Shrek, a fost lansata in Statele Unite luna trecuta.