"Industria restaurantelor a stagnat de la inceputul lui 2015, dar am inregistrat o crestere semnificativa a cotei noastre de piata, pe masura ce ne-am continuat expansiunea", a declarat, luni, directorul McDonald's Russia, Khamzat Khasbulatov.

El a spus ca in 2015 McDonalds a deschis 59 de restaurante in Rusia si, de asemenea, compania a majorat preturile cu mai putin decat rata inflatiei, o strategie pe care o va continua si in acest an pentru a ramane competitiva.  

McDonald's este prezent in Rusia de 26 de ani si, intre timp, si-a majorat treptat ponderea furnizorilor locali pana la 85%.  

'Dezvoltarea unei retele de furnizori locali a jucat un rol important in sustinerea profitabilitatii noastre", a spus Khamzat Khasbulatov, adaugand ca McDonald's spera sa-si localizeze in intregime productia, ceea ce va ajuta la reducerea impactului fluctuatiilor valutare si a embargoului introdus de Rusia pentru produsele alimentare din Occident.  

Separat, in Romania, McDonald's a vandut operatiunile locale grupului maltez Premier Capital. Anul trecut gigantul fast-food a aniversat 20 de ani de la deschiderea primului restaurant pe piata locala.