Dezvoltatorul austriac Real4You a obtinut autorizatia de constructie pentru proiectul Mega Mall si va incepe anul viitor dezvoltarea centrului comercial, cu o suprafata de 70.000 metri patrati.

Mega Mall va fi unul dintre cele mai mari centre comerciale din Bucuresti si primul proiect de acest gen dedicat locuitorilor din estul Bucurestiului. Este pozitionat ca un centru de destinatie, care va atrage peste 900.000 vizitatori si cumparatori (incluzand zonele de atractie adiacente), se arata intr-un comunicat comun al companiilor de consultanta Colliers International si DTZ Echinox, agentii co-exclusivi ai proiectului, citat de Mediafax.

"Proiectul are toate atributele necesare pentru a deveni un proiect de succes: este primul centru comercial care se va adresa locuitorilor din estul orasului, o zona de atractie principala de 400.000 locuitori din cartierele invecinate - mai mult chiar decat orice alt oras secundar din tara - vizibilitate mare si acess foarte bun, atat cu masina cat si cu mijloacele de transport in comun, daca luam in considerare proiectul de acces direct la metrou, dar si marimea si conceptul centrului comercial, adaptate perfect cerintelor pietei", a declarat Razvan Sin, seful departamentului de retail al DTZ Echinox. 

Operatorul de hipermarketuri Carrefour si cei de electrocasnice Flanco si Altex, precum si operatorii de entertainment Slot Point Casino si Cine Grand sau retaileri de moda precum C&A, H&M, Kenvelo, Lee Cooper, Celio, Lashez, Office Shoes au inchiriat deja spatii in Mega Mall. 

"Suntem foarte mandri ca Mega Mall a primit «unda verde» de la autoritati, acesta fiind atat un semnal pozitiv pentru piata de retail si tendintele de consum cat si o confirmare a increderii in proiect. Constructia va demara anul viitor; contractele cu ancorele sunt deja semnate si ne aflam in negocieri avansate pentru zona de distractte si food court, dar si cu branduri internationale de talie medie pe segmentul de fashion", a declarat, intr-un comunicat Simina Istrate, associate director in cadrul departamentului de retail al Colliers International. 

Real 4 You Group va dezvolta pe langa Mega Mall si cateva centre comerciale in orase precum Satu Mare, Foscani si Targu Mures, denumite tot Mega Mall. Centrele vor avea intre 18.000 mp si 22.000 mp si vor fi ancorate de un supermarket sau de un hipermarket.

Ambele companii de consultanta sunt agenti co-exclusivi pe proiectele din tara.  Fondata in 1995 de oamenii de afaceri germani Christian Rimpf si Klaus Riederer, Real 4 You Group este un investitor imobiliar acarei activitate principala consta in proiectarea si dezvoltarea de proprietati de retail.