"Am castigat clienti, am vandut mai multe produse, iar valoarea vanzarilor este un pic mai mare fata de anul trecut. Acest lucru se explica prin faptul ca modelul de comert este diferit, vindem mai multe produse, la mai multi clienti, dar cu preturi mai mici. Pentru intreg anul mizam pe o crestere mai importanta a cifrei de afaceri", a spus Bellon, potrivit Mediafax.

Noul director general al grupului francez in Romania mentine obiectivul declarat in octombrie 2013 de predecesorul sau, Patrick Espasa, de a trece pe profit la sfarsitul anului 2015. 

Auchan Romania a incheiat anul trecut cu afaceri de 4,6 miliarde lei, fara taxe, de peste doua ori mai mari comparativ cu 2012, dupa integrarea celor 20 de hipermarketuri real.

Cumulat, afacerile Auchan si Real au generat in 2013 pierderi de 15 milioane de euro. 

Frédéric Bellon: Obiectivul este sa devenim proprietari ai spatiilor

In noua sa dimensiune, Auchan are 31 de magazine deschise in 18 orase si alte doua unitati in constructie, in cartierul Drumul Taberei din Bucuresti si in Brasov, o suprafata neta de vanzare de 252.000 metri patrati, 11.000 de angajati, trei platforme logistice, 70,5 milioane de clienti anual.  Din cele 20 de magazine preluate de la grupul german Metro, patru functioneaza in spatii proprii - Vitan, Brasov, Craiova si Targu Mures, iar Auchan a preluat in administrare galeriile din Bacau si Sibiu.  De asemenea, dintre spatiile in care functioneaza magazinele Auchan, doar Crangasi, Constanta si Pitesti sunt proprietatea Auchan, restul functionand in spatii inchiriate. 

"Obiectivul pentru Romania si in general este sa devenim proprietari ai spatiilor cand este posibil, cand toate conditiile sunt indeplinite. Doua dintre aceste conditii sunt: existenta unui interes comun vanzator si cumparator si oportunitatea din punct de vedere economic", a spus Bellon, intrebat despre intentiile grupului Auchan de a deveni proprietar pe toate spatiile in care in prezent sunt chiriasi.

Firma Rolast din Pitesti a anuntat luna trecuta ca Auchan Romania a oferit 19 milioane de euro pentru spatiul in care functioneaza hipermarketul Auchan Gavana (fost real) din oras si galeria de magazine. Tranzactia mai vizeaza si o parte din parcare si din caile de acces. Suprafata totala a terenului pe care este situata cladirea este de 77.800 metri patrati. 

In 2012, Auchan a cumparat de la fondul de investitii NEPI si spatiul in care functioneaza hipermarketul din parcul comercial Iris din Pitesti. 

Din 2006, data deschiderii primului hipermarket in Romania, Auchan a investit peste 300 de milioane de euro.

Bellon: "Vrem sa crestem, suntem aici pe veci"

"Pentru urmatorii trei ani, investitiile Auchan vor viza proiectele din Drumul Taberei si Coresi din Brasov, in total 70 milioane de euro (doar pentru hipermarketuri, n.r.), precum si alte investitii curente. Vrem sa crestem, suntem aici pe veci, dar nu poti sa faci investitii batand din palme. Pentru moment vizam consolidarea firmei noastre in Romania", a adaugat Bellon. 

Compania are in prezent in Romania 11.500 de angajati, iar dupa deschiderea proiectelor Coresi si Drumul Taberei va avea circa 13.000 de salariati.