Prima noutate vine de la designerul american Michele Weingeist care si-a imaginat un brad nici mai mult nici mai putin decat in spirala, realizat din aluminiu reciclabil! 

Iar costul unui astfel de brad eco pe masura - 475 de dolari.

1.Bradul-spirala

Care este insa avantajul? Tannenboing Tree are un design futurist si economiseste si spatiu pentru ca poate fi prins de tavanul incaperii.

Mai mult, atunci cand este agatat poate atinge 1,80 de metri si sustine mai mult de 200 de globuri de exemplu.

2.Bradul subacvatic

Ce ai zice daca pomul de Craciun nu ar fi asezat in dormitor anul acesta, ci sub apa? Scafandrii de la acvariumul Ocean Park din Manila i-au surprins pe vizitatori cu un brad subacvatic si s-au imbracat in sirene si Mos Craciun pentru petrecerea de Craciun de aici.

3. Bradul cu susul in jos

Poate cea mai mare noutate in materie de brazi care a inceput sa aiba adepti si in Romania sunt pomii cu susul in jos. Special creati pentru cei carora le plac alternativele comice, acestia sunt tot mai des intalniti in casele celor care vor sa-si cumpere un brad de Craciun.

Chiar si asa, chiar daca pare ca lumea e cu susul in jos, nu noi am inventat roata! Felul acesta de a agata brazii isi are originea in Evul Mediu si simbolizeaza ideea Trinitatii.

 

4. Bradul din sticla de Murano

Sticla de Murano este cu siguranta una dintre cele mai apreciate lucrari ale artistilor italieni care de mai bine de o mie de ani pastreaza intacta traditia fabricilor venetiene. Asa se face ca unul dintre cele mai neobinuite creatii ale acestora a fost bradul de Craciun din sticla mult apreciata.


 

5. Bradul din ciocolata

Dupa prezentari de moda unde vedetele colectiei erau rochiile din ciocolata, iata ca a sosit anotimpul pentru bradutii de Craciun ornati cu pudra de cacao si frisca delicoasa. Un exemplu este creatia ciocolatierilor francezi care si-au pus arta culinara la contributie si au realizat un brad inalt de 10 metri si care cantareste 4 tone. Impresionatul brad a fost ornat apoi cu mos Craciuni si reni din cea mai pura ciocolata neagra.