Transferul participatiei a avut loc vineri, la un pret de 20,44 lei/actiune, se arata intr-un anunt transmis de companie pietei Rasdaq a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), citat de Mediafax.

Pretul la care a fost operat transferul de tip deal este cu 67% mai mic fata de cea mai recenta tranzactie derulata anterior in piata Rasdaq cu titluri Unirea Shopping Center. Actiunile companiei au fost tranzactionate pe piata regular pe 19 octombrie la de 62 de lei/unitate.

Unirea Shopping Center este controlata indirect de familia Adamescu, prin The Nova Group Investments Romania, care detine, potrivit datelor de la sfarsitul lunii iunie, un pachet reprezentand 74,16% din actiunile societatii. In structura actionariatului se mai regaseste SIF Muntenia (SIF4), cu 10% din titluri, in timp ce 15,8% din capital este detinut de alti actionari.

Unirea Shopping Center a incheiat primul semestru cu o cifra de afaceri de 37,16 milioane de lei (8,3 milioane de euro), in scadere cu 3% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce profitul net s-a injumatatit, la 1,94 milioane de lei (434.500 de euro).

In primul semestru al anului trecut, cifra de afaceri s-a situat la 38,25 milioane de lei, iar profitul net la 3,75 milioane de lei. Compania are o capitalizare de 184,6 milioane de lei (41,8 milioane de euro).

Adamescu detine, printre altele, compania Astra Asigurari, Unirea Shopping Center si clubul de fotbal din Liga I Otelul Galati.