Tribunalul din Saarbrucken l-a numit ca lichidator pe administratorul Udo Groner. Autoritatea de a lua decizii este astfel transferata de la consiliul director al Praktiker lui Groner, transmite Mediafax.

Exista mai multi potentiali cumparatori pentru magazinele Praktiker si Max Bahr, unul dintre brandurile grupului.  Primele oferte angajante au fost anuntate si urmeaza sa fie transmise in scurt timp. Acestea vor fi evaluate, iar o decizie finala este asteptata luna aceasta.

Retailerul a anuntat in 11 iulie ca magazinele Max Bahr si afacerile internationale ale Praktiker Group nu sunt afectate de cererea pentru intrarea in insolventa a Praktiker AG, care a vizat si alte opt subsidiare din Germania.

Divizia internationala a Praktiker include operatiunile din Grecia, Polonia, Ungaria, Romania, Bulgaria si Ucraina. Are de asemenea operatiuni si in Turcia si Luxemburg. 

Nemtii au cerut intrarea in insolventa dupa ce negocierile cu creditorii privind restructurarea liniilor de finantare au esuat. 

Compania a inregistrat anul trecut o pierdere neta de 190 milioane euro, fata de un rezultat negativ de 555,6 milioane euro in 2011. Veniturile au scazut anul trecut cu 5,6%, la 3 miliarde euro. 

Vanzarile Praktiker in Romania au scazut cu 6,5% in primul trimestru, la 21,6 milioane de euro. Divizia internationala a Praktiker a consemnat o scadere de 12,6% a vanzarilor, la 112,4 milioane de euro.