Piata era asigurata, insa nu si marfa celor care aveau spatii inchiriate acolo.

Politistii au stat de vorba cu toti martorii care le-au putut spune ceva despre copiii care au aruncat cu petarde in piata. Pana acum insa nu i-au gasit pe cei care au provocat dezastrul.

Daca pana la urma acestia vor fi identificati, parintii lor vor primi amenda, si chiar ar putea fi obligati sa achite paguba.

Oamenii legii incearca sa afle si de unde au cumparat minorii obiectele pirotehice. Comercializarea petardelor este interzisa in aceasta perioada, iar vanzatorii risca inchisoarea.

Si paznicul pietei ar putea fi sanctionat.

Pompierii spun ca acesta nu a actionat cum trebuie, atunci cand s-a declansat incendiul, si s-ar putea sa il amendeze si pe el.

In momentul izbucnirii incendiului, in pieta se afla paznicul, care, speriat de flacari, a deschis ambele usi ale complexului. Din cauza curentului, incendiul s-a extins, si a cuprins toate tarabele cu marfa, precum si un autoturism care se afla parcat in zona.

De asemenea, patru magazine din afara pietei au fost grav avariate, iar la toate celelalte puncte comerciale din apropiere geamurile s-au spart.

In total, focul a distrus peste 30 de tarabe, iar acoperisul din lemn al pietei a fost distrus pe o suprafata de 600 de metri patrati.

Mai multe echipaje de pompieri au intervenit in zona cu sase autospeciale, acestia reusind sa stinga flacarile dupa mai bine de doua ore.

Din fericire, nicio persoana nu a fost ranita in acest incendiu.