În luna august, Kingfisher anunţa că intenţionează să achiziţioneze Praktiker România.

Achiziţia Praktiker România ne oferă o prezenţă puternică în toată ţara. Dorim să ne ajutăm clienţii să-şi îmbunătăţească locuinţele şi să le personalizeze şi suntem bucuroşi că tot mai mulţi dintre ei vor beneficia de produse de calitate la preţuri bune. Vom continua investiţiile în toate magazinele pentru a îmbunătăţi experienţa de cumpărare a clienţilor noştri”, a declarat Adela Smeu, director general al Brico Depôt România.

Praktiker este unul dintre principalii jucători de pe piaţa românească de bricolaj şi amenajări interioare, având 26 de magazine și peste 1.600 de angajaţi. În 2016 vânzările au fost de 140 de milioane de euro.

Brico Depôt are 15 magazine în România, cu o suprafaţă de 114.000 de metri pătraţi şi 964 de angajaţi.

Vânzările Brico Depôt România au însumat 144 de milioane de euro în 2016.

Kingfisher plc este o companie internaţională de bricolaj şi amenajări interioare, cu aproape 1.200 de magazine în zece ţări din Europa şi Rusia şi 77.000 de angajaţi. Grupul îşi desfăşoară activitatea sub patru branduri de retail – B & Q, Castorama, Brico Dépôt şi Screwfix.

În anul încheiat la 31 ianuarie 2017, Kingfisher a raportat vânzări în valoare de aproximativ 11,2 miliarde de lire sterline, cu un profit subiacent înainte de impozitare de 787 de milioane de lire sterline.