Firma care a cerut insolventa Standard Snacks, in contul unei datorii de circa 100.000 de euro, este Piraeus Leasing.

La jumatatea lunii mai, firma anunta pentru 2010 o cifra de afaceri de 16,5 milioane euro, in crestere cu 10%, dupa ce anul trecut a inregistrat vânzari de aproximativ 15 milioane euro.

De asemenea, Standard Snacks a anuntat ca va continua exporturile, in special catre partenerii din Bulgaria si Italia, pentru a consolida aceasta directie de business, care are in prezent o pondere de 10% in cifra de afaceri.

"In 2010, chiar daca va fi un an dificil, prin organizare si o mai buna pozitionare pe piata, cred ca vom putea realiza o crestere a afacerilor. Contextul economic, care a determinat modificarea obiceiurilor de consum si reducerea bugetelor dedicate cumparaturilor, ne obliga sa fim foarte atenti la piata, flexibili, sa ne concentram pe produsele bine primite de consumatori", a declarat atunci, intr-un comunicat, Dorin Dragoi, presedintele si proprietarul Standard Snacks.

Firma este specializata in fabricarea si distributia produselor alimentare, precum snacksuri, chipsuri, alune, popcorn, ministicksuri, covrigei, cereale pentru micul-dejun, popcorn boabe, seminte de floarea soarelui si de dovleac.

Standard Snacks are circa 400 de angajati si 10 puncte de lucru pe teritoriul tarii.