In 2013 am deschis 63 de unitati in intreaga tara, precum si primul magazin din gheata din lume - Profi Ice Store, la Bucuresti. Planuim sa mentinem acest ritm si in 2014. Avem experienta si resursele necesare atingerii acestui obiectiv", se arata intr-un comunicat al retailerului.

Noua unitatea din Cluj este situata pe strada Aurel Vlaicu si are o suprafata totala de 391 metri patrati. Magazinul este cel de-al 8-lea in formatul City din municipiul Cluj, localitatea in care retailerul are cele mai multe unitati de acest tip. In prezent, reteaua Profi cuprinde 18 magazine sub formatul City.

"Cu 14 magazine in oras si 22 in judet, Clujul este unitatea teritoriala cel mai bine reprezentata pe harta Profi, dupa Bucuresti (24 magazine). Tot la Cluj se afla si unul dintre centrele logistice Profi", se mentioneaza in comunicat.

Profi este cel de-al doilea lant de retail modern din Romania dupa numarul de magazine, cu un total de 207 unitati in format Profi, Profi Mall si Profi City, in 107 localitati din 38 de judete.

In 2012, Profi a avut o cifra de afaceri de 1,15 miliarde lei (260 milioane euro), in crestere de la 934 milioane lei in 2011. Potrivit unor declaratii anterioare ale directorului general, retailerul va incheia anul 2013 cu o crestere de peste 20% a cifrei de afaceri.

Profi este detinut de fondul de investitii Enterprise Investors.