Popularul detergent a devenit o moneda de schimb pe piata neagra. In urma mai multor descinderi ale politistilor, s-au gasit cantitati importante de Tide in casele unor dealeri de droguri.

Am trimis un informator pentru a cumpara droguri. Dealerul i-a spus: Nu avem droguri, dar iti putem vinde 15 cutii de Tide. Sus, in dormitorul traficantului erau aceste cutii de detergent. Evident, urmau sa fie folosite pe post de droguri", a declarat un procuror din Maryland, pentru The Daily.

Un politst din Oregon a declarat la randul sau ca hotii cumpara cu detergentul heroina si metadona. Intr-unul dintre raiduri, povesteste acesta, a fost gasit mai mult dero decat cocaina, iar unul dintre dealeri a furat detergent in valoare de 25.000 de dolari pe o perioada de 15 luni pana sa fie prins. 

Detergentul a ajuns sa aiba si nume de cod "aurul lichid”. L-a primit de la autoritati, care incearca sa anihilize reteaua, dar intampina mari dificultati. Potrivit primelor cercetari, pana in prezent doar acest tip de detergent a fost furat, din cauza popularitatii si a recunoasterii foarte usoare a logo-ului. 

Povestea hotilor de Tide a fost pe larg raportata in presa din America, dar multora li s-a parut o exgerare. In timp ce dovezi anecdotice abunda si arata ca aceste furturi chiar au loc, statisticile oficiale nu sustin "valul de crime" cum s-a tot speculat prin media. 

Fox News a citat mai multi politisti si retaileri care contestau faptul ca furturile sunt extreme de raspandite. Unul dintre producatori a confirmat insa ca a montat dispozitive speciale pe sticlele Tide in cateva magazine, dar a insistat ca furturile nu reprezinta ceva nou.