New Look a deschis, astazi, primul magazin in AFI Palace Cotroceni, cu o suprafata de 500 de metri patrati, urmand ca peste doua saptamani sa fie lansata a doua unitate, in Baneasa Shopping Center. In acest an, mai sunt programate doua inaugurari in Polus Center Cluj si Maritimo Shopping Center Constanta.

Retailerul va acorda primilor cumparatori 700 de vouchere, dintre care 200 vor fi cupoane cadou in valoare de 60 de lei, iar celelalte 500 vor consta in cadouri si discounturi.

"Sunt trei factori care stau la baza deciziei de a deschide acum primul magazin in Romania. Strategia companiei potrivit careia pentru a creste avem nevoie sa ne extindem in afara Marii Britanii. In prezent, activitatea noastra se concentreaza mai ales in Marea Britanie, dar in perioada urmatoare vrem sa ne extindem in Europa de Sud-Est. Al doilea factor este ca am gasit partenerul potrivit, firma Genco, iar al treilea ca am gasit locatia potrivita", a explicat Darwin.

New Look, investitii de aproape 10 milioane de euro in Romania

Retailerul britanic de imbracaminte New Look va investi aproximativ zece milioane de euro in Romania, in urmatorii 5-8 ani, pentru deschiderea a 20 de magazine, din care patru sunt programate pentru acest an.

"Investitia medie intr-un magazin este de circa 500.000 de euro, iar pe o perioada de 5-8 ani, ne propunem deschiderea a 20 de magazine in Bucuresti si in alte orase din Romania. Ne uitam de patru ani la piata romaneasca si consideram ca acum este cel mai oportun moment pentru noi sa deschidem primul magazin", a declarat Nigel Darwin, managing director international al retailerului britanic, citat de Mediafax.

New Look este reprezentata in Romania de Genco Trade, parte a holdingului grec Fourlis Group, care dezvolta pe plan local si franciza Intersport.

Fourlis este un grup de companii fondat in 1950 si cu activitati in principal in domeniul retailului de mobilier si decoratiuni interioare, articole sportive si distributie de electronicasnice, fiind reprezentantul General Electric, Liebherr si Korting.

Grupul detine franciza IKEA in Grecia, Cipru si Bulgaria si opereaza in cinci tari 68 de magazine Intersport, dintre care 16 in Romania.

Grupul a avut anul trecut vanzari de 638,1 milioane euro si un profit net de 15,1 milioane euro.

New Look detine 613 magazine in Marea Britanie si Irlanda, un punct de vanzare online si 305 magazine in Franta, sub marca Mim. Totodata, compania detine 27 de magazine New Look in Franta si Belgia, precum si francize in Emiratele Arabe Unite, Bahrain, Kuwait, Egipt si Arabia Saudita.

Fourlis a anuntat in luna mai ca a incheiat un parteneriat cu New Look privind drepturile de franciza atat pentru Romania, cat si pentru Bulgaria, tara in care vrea sa deschida cinci magazine in urmatorii 5-8 ani.

Citeste si:

Cea mai puternica femeie din lume. E blonda si are economia Europei la picioare

Goana mondiala pentru "aurul" verde. Ce investitie iti aduce un profit mai sigur decat metalele pretioase