Chiar dacă reprezentanţii Boohoo au apreciat că este o "tranzacţie de transformare" şi "un mare pas înainte", este posibil ca aproape 12.000 de angajaţi ai lanţului de magazine Debenhams să fie concediaţi.

În decembrie, Debenhams a intrat în lichidare, după eşecul negocierilor cu JD Sports, după ce pandemia de coronavirus (Covid-19) a afectat semnificativ sectorul de retail.

Debenhams, înfiinţat în 1813, a intrat în aprilie 2020 în administrare specială, pentru a doua oară într-un an, pentru a proteja afacerea de acţiunile în justiţie introduse de creditori, după ce instituirea măsurilor de urgenţă pentru limitarea pandemiei a forţat compania să-şi închidă unităţile din Marea Britanie.

Vânzarea magazinelor Debenhams a început în decembrie, administratorii continuând să caute oferte pentru întreaga afacere, dar şi pentru anumite părţi. Recent, compania a anunţat că şase unităţi nu vor mai fi redeschise, inclusiv celebrul magazin de pe Oxford Street, din Londra.

Deja Boohoo a cumpărat câteva branduri aflate în administrare - Oasis, Coast şi Karen Millen, dar fără magazinele asociate.

Debenhams se confruntă de ani de zile cu scăderea profitului şi creşterea datoriei, deoarece din ce în ce mai mulţi clienţi preferă cumpărăturile online. Poziţia companiei s-a şubrezit în timpul pandemiei, după închiderea magazinelor perioade îndelungate de timp.

Debenhams a fost prezent și pe piața din România, cu mai multe magazine în sistem de franciză, deținute de omul de afaceri Octavian Radu. După căderea economică din 2008-2012, acesta a închis toate magazinele, acuzând scăderea puterii de cumparare în contextul crizei, dublarea suprafeței mall-urilor și dezvoltarea agresivă pe piața românească a unor branduri competitive precum Zara și H&M.

În 2015, brandul a revenit în România, printr-un magazin pe 3 etaje deschis în centrul comercial Bucuresti Mall, după o investiție de peste 1 milion de euro. Magazinul a fost închis doi ani mai târziu, din cauza problemelor financiare cu care se confrunta compania mamă din Marea Britanie.

Debenhams, înfiinţat în 1813, a intrat în aprilie în administrare specială, pentru a doua oară într-un an, pentru a proteja afacerea de acţiunile în justiţie introduse de creditori, după ce instituirea măsurilor de urgenţă pentru limitarea pandemiei a forţat compania să-şi închidă unităţile din Marea Britanie.

Debenhams deţine şi compania daneză Magasin Du Nord, care a fost scoasă la vânzare în septembrie. Unităţile Magasin Du Nord vor fi deschise în continuare deoarece divizia operează independent.