Cel mai asteptat eveniment IT de mare amploare de la inceputul acestui an, Consumer Electronics Show (CES), care a debutat pe 7 ianuarie in Las Vegas, arata ca imaginatia dezvoltatorilor tehnologici nu se rezuma la crearea de gadgeturi si electronice SF.

Potrivit India Times, femeile innebunite dupa moda pot adauga, mai nou, in cosul de cumparaturi o rochie cu totul speciala. Aceasta din urma isi schimba culoarea dupa dorintele celei care o poarta.

Creatia, care a fost pentru prima oara prezentata in cadrul CES 2014, apartine designerului londonez Amy Rainbow Winters si costa cateva mii de dolari. Materialul contine fire din fibra optica, in timp ce o serie de senzori sunt ascunsi in maneci. Intr-o demonstratie la standul sau, designerul arata cum, daca la inceput rochia este albastra, cu o singura atingere a manecii, aceasta isi schimba culoarea.

“Daca ai chef sa porti violet, rochia se face violet. Daca mai tarziu vrei sa porti rosu, se face rosie. Pur si simplu, te uiti la maneca si te hotarasti care este culoarea pe care o vrei”, explica Winters.

Sursa foto: Mediafax

Aceasta a lucrat cu mai multe materiale, inclusiv unele care dau reactii la sunete, soare sau apa, asa ca nu ar fi exclus ca acesta sa fie doar primul pas din ceea ce poate sa devina un nou trend vestimentar.

Tot cu ocazia CES 2014, designerul a mai prezentat o rochie cu senzori de miscare, ce isi schimba de asemenea culoarea, insa de data aceasta numai daca cea care o poarta... sare. Materialele folosite pot fi introduse in orice tip de haine. “Materialul poate fi transformat in orice: pantaloni, fuste, rochii, palarii. Daca cineva o sa poate ochelarii Google, ar putea la fel de bine sa poarte si pantaloni din fibra optica”, este convinsa Winters.

Deocamdata, creatiile sale nu se adreseaza publicului larg, nefiind produse in cantitati mari. Creatoarea le face la comanda si au fost pana acum folosit in productiile de entertainment, cum ar fi videoclipurile muzica sau reclamele.

Sursa foto: Mediafax

“M-au intrebat cativa producatori daca am un stoc mai mare, dar trebuie sa fiu atenta, pentru ca productia lor e foarte costisitoare”, explica Winters. “In principiu, sunt piese pentru show-uri. Dar daca cineva are cateva mii de dolari de cheltuit, de ce nu”, adauga britanica.

Realizarea unei rochii din fibra optica ajunge pana la 3.000 de dolari, dar pretul poate creste in functie de design.