Rata anuală a inflaţiei în zona euro a fost de 1,2% în februarie, în scădere comparativ cu 1,4% luna precedentă, şi de 1,6% în Uniunea Europeană, de asemenea în declin faţă de 1,7% luna anterioară, atară sursa citată.

În zona euro este cel mai redus nivel din ultimele trei luni şi vine pe fondul scăderii preţurilor la energie, în urma extinderii pandemiei de coronavirus (COVID-19) pe plan global şi a efectelor asupra economiei mondiale.

Conform acestor cifre, inflaţia din zona euro este sub obiectivul ţintă al Băncii Centrale Europene (BCE), respectiv o creştere a preţurilor mai mică, dar apropiată de 2%.

Comparativ cu ianuarie 2020, rata anuală a inflaţiei în februarie a crescut în ţări membre UE, a rămas stabilă în una şi a scăzut în 21 de state (inclusiv România).

Cele mai ridicate rate anuale ale inflaţiei din UE au fost înregistrate luna trecută în Ungaria (4,4%), Polonia (4,1%), Cehia (3,7%), Bulgaria (3,1%) şi România (2,9%), iar cele mai scăzute în Italia (0,2%), Grecia (0,4%) şi Portugalia (0,5%).