In zona euro, comertul cu amanuntul a crescut cu 2,9% in ritm anual, in timp ce in Uniunea Europeana s-a inregistrat un avans de 3,5%.

Comertul cu amanuntul in UE 28 a fost influentat de faptul ca vanzarile de produse non-alimentare au crescut cu 4,3%, cele de combustibili au urcat cu 3,8%, in timp ce vanzarile de alimente, bauturi si tigari s-au majorat cu 2,2%.

Cele mai mari cresteri au fost raportate in Romania (13,5%), Luxemburg (12,2%) si Lituania (6,2%), singurele scaderi fiind inregistrate in Malta (minus 2,7%), Belgia (minus 1,8%), Danemarca (minus 0,8%) si Slovacia (minus 0,6%).

Citeste si: Bucurestiul a intrecut Berlinul, Copenhaga si Varsovia la numarul de centre comerciale pe cap de locuitor. Ce inseamna mersul la mall pentru romani

Comertul cu amanuntul a crescut cu 1% in UE si cu 1,1% in zona euro, in iulie comparativ cu luna precedenta. Comertul cu amanuntul in UE 28 a fost influentat de faptul ca vanzarile de combustibili au urcat cu 1,6%, vanzarile de alimente, bauturi si tigari au inregistrat un avans de 0,8%, iar vanzarile de produse non-alimentare au crescut cu 0,6%.

Cele mai mari cresteri in iulie, comparativ cu luna precedenta, au fost raportate in Luxemburg (2,3%), Portugalia (1,8%) si Germania (1,7%), iar cele mai semnificative scaderi au fost inregistrate in Slovacia (minus 1,1%), Suedia (minus 0,8%) si Danemarca (minus 0,7%). Romania a consemnat o crestere zero a volumului comertului cu amanuntul, in iulie.