Categoria care s-a aflat in topul preferintelor clientilor, cu cele mai multe produse comandate, a fost imbracamintea, urmata de articolele sportive, pantofii, lenjeria intima si articolele pentru casa.

In topul celor mai cumparate branduri, in primele zece luni ale acestui an, dintr-un portofoliu de peste 1.000 de branduri cunoscute la nivel international, sunt United Colors of Benetton, Zee Lane, Le Coq Sportif, Mango, Esprit, Calvin Klein, Levi’s si Pepe Jeans London.

In Romania, peste 80% din cei care aleg sa isi innoiasca garderoba online au varste cuprinse intre 25-45 de ani.

Femeile prefera rochiile si incaltamintea sport casual, barbatii, ceasurile

Rochiile revin in preferintele de anul acesta ale romancelor. Comparativ cu anul precedent, cand au fost preferate modelele uni, anul acesta rochiile cu imprimeurile florale si cele din materiale precum catifea, matase, lyocel etc. au fost in topul achizitiilor.

Pantofii casual sport ocupa primul loc atat in preferintele publicului feminin cat si in al celui masculin in ceea ce priveste incaltamintea. Tenisii au fost la mare cautare anul acesta, culorile preferate fiind alb, bluemarin, dar si cele cu imprimeuri. Pentru tinutele office, pantofii cu toc raman in preferintele femeilor, dar se observa o tendinta spre incaltamintea comoda fara toc. Femeile prefera balerini sau pantofi casual.

In 2016, barbatii au acordat o atentie sporita accesoriilor si in special ceasurilor. De la modelele clasice la cele sport, brandurile preferate ale romanilor sunt: Tissot, Swatch, Fossil, Maserati, Ferrari si multe altele.

In topul culorilor produselor comandate pe Fashion Days, predomina albastrul, negrul, albul si rozul, iar cele mai multe comenzi au fost plasate din Bucuresti si Ilfov, fiind urmate de Constanta, Cluj Napoca, Timisoara, Brasov si Iasi.

Fashion Days este cel mai mare retailer online de fashion, cu o selectie vasta de mai mult de 500.000 de produse, de la peste 1.000 de branduri de piese vestimentare, incaltaminte si accesorii pentru femei, barbati si copii. Fondata in 2009 de catre antreprenori elvetieni, compania s-a extins rapid si opereaza in prezent in Romania, Bulgaria si Ungaria. Din 2015, Fashion Days este parte a grupului eMAG.