Din ianuarie 2016, salariul minim este de 1.700 lei, iar in mai 2016, la 2.000 lei.

Marirea salariului minim este cea mai recenta miscare dintr-o serie de investitii pentru angajati pe care Ikea le-a facut in ultimii doi ani.

In 2013, a fost introdus programul prin care toti angajații primesc un bonus de performanta, precum si programul de loialitate Tack!, prin care angajatii care lucreaza aici de peste cinci ani sunt recompensați cu o contributie anuala la planurile individuale de pensie.  

"Avem o misiune in Sud-Estul Europei: aceea de a crea o viata de zi cu zi mai buna pentru cei mai mulțt oameni si de a influenta societatea inspre mai bine, oferind un exemplu pozitiv. Am decis sa facem un pas mai departe in indeplinirea acestei misiuni in beneficiul angajatilor noștri. Pentru noi, aceasta este o investitie pe termen lung in oameni, bazata pe convingerea ca o echipa rasplatita corect si care beneficiaza de condiții bune de munca poate sa ofere o experienta excelenta clientilor nostri", a declarat Stefan Vanorbeke, Retail Manager IKEA SEE.  

Compania a inceput un proces continuu de aliniere intre toate tarile din regiunea Europa de Sud Est, bazat pe evaluarea performanțelor individuale si corelat cu rezultatele financiare totale.