Carrefour va plăti dividende de 0,23 euro pe acţiune pentru 2019, faţă de 0,46 euro per titlu în urmă cu un an.

Marţi, la Bursa de la Paris, acţiunile Carrefour înregistrau un declin de 1,5%, la 13,90 euro.

De asemenea, Bompard a propus îngheţarea salariilor fixe ale tuturor membrilor Comitetului executiv pe ansamblul acestui an şi le-a cerut să renunţe la 10% din acestea timp de două luni, care corespund perioadei de vârf a crizei.

În plus, Bompard şi membrii Comitetului executiv au decis reducerea indemnizaţiilor de conducere ale directorilor cu 25% în acest an, potrivit Agerpres.

Banii astfel economisiţi vor fi folosiţi pentru a finanţa iniţiativele de solidaritate pentru angajaţii companiei din Franţa şi de peste hotare.

Adunarea Generală a Acţionarilor din 29 mai se va desfăşura cu uşile închise şi va fi transmisă pe site-ul Carrefour prin intermediul paginii acţionarilor dedicată evenimentului.

Carrefour, cel mai mare retailer european, este în mijlocul unui plan de relansare pe cinci ani, anunţat în 2018 şi destinat reducerii costurilor şi dezvoltării ofertei online.

În România, Grupul Carrefour numără 303 magazine, dintre care 32 de hipermarketuri 'Carrefour', 218 supermarketuri (203 magazine 'Market' şi 15 magazine 'Express Orange'), 42 de magazine de proximitate 'Express', 10 magazine de proximitate 'Contact' şi un magazin de comerţ online.