Din referatul procurorilor DNA reiese ca, din 2010, Iustin Paraschiv, alaturi de mai multi cetateni straini si trei romani, au pus la cale o ampla retea infractionala, ce viza productia si desfacerea produselor din carne. Prin mai multe societati fantoma, sapte romanesti si doua inregistrate in Ungaria, tanarul milionar ar fi tranzactionat carne in toata Uniunea Europeana. Ar fi "uitat" insa sa plateasca si TVA-ul, in valoare de 500 milioane de lei. Totodata, reteaua raporta cheltuieli fictive si obtinea fara drept, sume de bani cu titlu de rambursari de TVA.
     
La 34 de ani, Iustin Paraschiv, supranumit si "cel mai tanar milionar din Romania", este cel mai bogat om din judetul Prahova. Este proprietarul grupului de societati Carmistin, din Mizil, iar cele peste 10 companii pe care le detine, impreuna cu sora sa, i-au adus pana acum o avere estimata la 70 milioane de euro.

Inainte sa aiba succes in afaceri, Iustin Paraschiv a devenit cunoscut pentru relatia pe care a avut-o cu Andreea Antonescu, in perioada cand cantareata facea parte din grupul Andre.

Comertul cu carne l-a propulsat in topul celor mai bogati romani. In ultimii patru ani, Iustin Paraschiv a urcat de pe locul 120 pe 54, intr-o perioada in care economia si industria romaneasca au inregistrat scaderi istorice.

Privit adeseori ca un exemplu de succes, nu se sfia sa dea sfaturi.

Potrivit datelor publice de la Ministerul Finantelor, cifra de afaceri cumulata a societatilor comerciale pe care Iustin Paraschiv le controleaza depaseste 200 milioane de euro.

In urma cu trei ani, chiar el condamna evaziunea fiscala de pe piata carnii: „La usa unui membru al nostru, al asociatiei, cand va veni cineva, va bate si va oferi carne cu cel putin 10% mai ieftina, sesizam organele fiscale. Asta vom face noi. Pe asta vom merge. Nu stiu cat succes vom avea, dar stiu ca avem toate masurile si toate posibilitatile sa informam statul."

Procurorii Anticoruptie cerusera arestarea in lipsa a lui Iustin Paraschiv, dupa ce nu l-au gasit acasa. Astazi, insa, a venit la Curtea Suprema insotit de avocati. Dupa o sedinta care a durat doua ore, judecatorul a decis cercetarea sa in stare de libertate cu interdictia de a parasi tara.