In noul mall vor fi 150 de magazine, cei mai importanti chiriasi ai noului mall fiind hypermarketul Cora, cu 23.000 metri patrati suprafata construita si care face circa 800 de angajari, Baumax, care isi deschide pe o suprafata de 10.000 de metri patrati prima unitate din Bucuresti, Mobexpert, cu un magazin de 10.300 metri patrati, si lantul de electrocasnice Flanco, cu 2.500 metri patrati. In total, in Sun Plaza, vor veni la lucru in fiecare zi circa 2.000 de oameni.

Totodata, centrul comercial va gazdui si un magazin C&A, precum si brandurile Inditex, respectiv Zara, Pull and Bear, Bershka si Stradivarius, care vor ocupa o suprafata de 2.800 de metri patrati.

Pe langa cele 150 de magazine, centrul comercial va avea si  2.000 de locuri de parcare si o conexiune cu statia de metrou Piata Sudului, printr-un pasaj subteran. Va exista si un cinema, Cinema City, dar si curte interioara cu mese pentru si teresa exterioara ce vor avea circa 1.200 de locuri disponibile.

Dupa mai multe amanari, Sparkassen Immobilien si firma EMCT au comunicat ca noua data stabilita pentru "Marea Deschidere" este 25 februarie.

Potrivit declaratiilor anterioare ale reprezentantilor celor doua companii, proiectul era inchiriat in proportie de peste 90%. 

Proiectul, dezvoltat de firma EMCT, investitorul fiind Sparkassen Immobilien, parte a grupului austriac Erste Bank, a necesitat investiti de 200 milioane de euro si are o suprafata construita de 210.000 de metri patrati.
Initial, Sun Plaza trebuia sa isi deschida larg portile in 2008.

Sun Plaza, situat in sudul Capitalei, la intersectia soselelor Calea Vacaresti, Oltenitei, Berceni si Vasile Nitu, va mai cuprinde si o cladire de birouri clasa A, cu o suprafata inchiriabila de 8.300 de metri patrati, care vor fi finalizate in vara acestui an.