In mod traditional, Parcul Cismigiu s-a imbracat deja de sarbatoare. Cei care au drum pe aici, de azi si pana pe 3 ianuarie, vor gasi tarabe pline cu produse traditionale si decoratiuni de Craciun, anunta Primaria Municipiului Bucuresti. In plus, pe aleile parcului va veti intalni cu personaje de basm.

Teatru si persoanje de basm in Cismigiu

Tot aici, din 17 decembrie, vor avea spectacole destinate atat celor mici, cat si celor mari. Bucurestenii vor putea asculta colinde, muzica folclorica si concerte de muzica folk, pop si rock, iar copii vor putea asista la spectacole de teatru.

Chioscul central al parcului va fi transformat in Casa lui Mos Craciun, unde cei mici sunt asteptati cu surprize. Aici este reprodusa Ieslea Nasterii Domnului, realizata in marime naturala, astfel incat vizitatorii sa poata intra in atmosfera minunata si unica a Nasterii Domnului.

La intrarea in parc, copiii se pot bucura de o reproducere a Saniei lui Mos Craciun, trasa de reni.

Suveniruri in Centrul Istoric

Si cei care viziteaza Centrul Istoric bucurestenii vor putea degusta produse traditionale sau pot cumpara decoratiuni si suveniruri, de la targul organizat in perioada 5 decembrie - 3 ianuarie.

De asemenea, incepand cu 17 decembrie si pana pe 26 decembrie, vor avea loc, la intersectia strazilor Lipscani cu Carada, concerte cu trupe cunoscute.

Spectacol pe patine in Parcul Unirii

Din 17 decembrie si pana pe 27 decembrie, in Parcul Unirii, va fi organizat un targ de sarbatori, iar bucurestenii vor putea patina sau urmari o serie de programe artistice.

In weekend-uri, copii se vor putea plimba pe ponei, iar cei mari cu trasura. Tot in Parcul Unirii s-au strans zanele si spridusii in Atelierul lui Mos Craciun.

Vin fiert in Piata Constitutiei

Cei care vor sa deguste o cana de vin fiert cu scortisoara, dar sa cumpere si produse traditionale si cadouri pentru cei dragi trebuie sa treaca prin Piata Constitutiei in perioada 17 - 27 decembrie. De asemenea, tot aici, o asociatie non-profit va impodobi zece brazi, iar cei doritori vor putea achizitiona decoratiunile.

In corturi incalzite vor fi deschise doua ateliere, unul de olarit si unul de tesut, iar copiii se pot plimba cu masinute electrice sau pot asista, impreuna cu parintii lor, la parada fanfarelor sau la concerte cu trupe cunoscute si ansambluri folclorice din diferite zone ale tarii.

Decoratiuni de Craciun in Piata George Enescu

Si in Piata George Enescu, in perioada 8 - 26 decembrie, va fi deschis un targ de produse traditionale si decoratiuni de sarbatori.

In tot acest timp, strazile din Capitala vor fi impodobite cu peste 2 milioane de beculete. De asemenea, brazi decorati in culorile Craciunului sunt amplasati in Piata Roma, Piata Arthur Verona, Piata George Enescu, Pasajul Universitate, dar si la intersectia dintre strazile Lipscani si Smardan.