Vinurile Kendall-Jackson se pozitioneaza pe piata locala ca produse de tip premium, foarte parfumate si corpolente. Compania vine cu o oferta bogata de vinuri seci, californiene, destinate in special oamenilor cu o educatie inalta si cu venituri care depasesc media”, a declarat Bogdan Ciocoveanu, directorul general al Lerida International.

Parteneriatul dintre Kendall-Jackson SUA si Lerida International Romania este in vigoare inca din anul 2011.

Am ales Romania pentru ca aveti o bogata cultura a vinului. Sunt foarte multe restaurante aici, unde gasesti vinuri bune si vrem sa le dam romanilor posibilitatea de a descoperi si soiurile noastre premium de vin californian de inalta calitate, absolut senzationale”, a spus Stephen Towler, Prestige Account Manager pentru Europa Centrala si de Est, Orientul Mijlociu si Africa la Kendall-Jackson.

Kendall-Jackson este o afacere de familie, fondata in urma cu mai bine de 30 de ani. Povestea Kendall-Jackson incepe in anul 1974, cand avocatul specializat in imobiliare, Jess Jackson, si sotia sa, Jane Kendall, au cumparat 80 de acri (320.000 metri patrati) de teren in Lakeport – California si au deschis aici prima lor crama.

Jess Jackson a produs in anul 1982 prima sticla de vin cu eticheta Kendall-Jackson. Acum, Kendall-Jackson Winery este un simbol al succesului pentru orice proprietar independent de podgorii si crame din lume. Mai mult, vinurile Kendall-Jackson sunt foarte des premiate, iar, in mod special, este premiat si apreciat soiul Chardonnay, care, de altfel, a inregistrat un record de vanzari anul trecut in America.

Compania are la ora actuala peste 35 de crame, producand vin in mai multe tari, printre care Statele Unite ale Americii, Australia, Chile, Noua Zeelanda sau Franta.

Lerida International este unul dintre cei mai mari importatori de vinuri si bauturi spirtoase din Romania, cu o cifra de afaceri in 2011 de circa 4,6 milioane de euro. Societatea are la ora actuala un portofoliu bogat, format din peste 300 de soiuri de vin si sortimente de bauturi alcoolice din diferite tari. Printre partenerii Lerida International se numara Kendall-Jackson (SUA), Les Grand Chais de France (Franta) – producatorul vinurilor J.P. Chenet, Louis Jadot (Franta), Castello Banfi (Italia) sau Fazi Battaglia (Italia).