Folosirea unui astfel de serviciu oferă o multitudine de beneficii pentru compania dumneavoastră, dar și un plus de confidențialitate a datelor.  Internetul vine la pachet cu multe probleme de securitate și este vital să vă păstrați activitatea online protejată. În plus, cu telecomunicațiile și birourile virtuale tot  mai obișnuite, angajații se ocupă de afaceri din aproape orice colț al lumii și se bazează de multe ori  pe rețele publice nesecurizate în acest proces. V-ați pus întrebarea cât de des lucrați dumneavoastră  sau angajații dumneavoastră  dintr-o cafenea, profitând de WIifi-ul gratuit de la aeroport sau folosind altfel o conexiune nesecurizată pentru a încărca fișiere? Lucrul dintr-o cafenea este mai comod decât spațiul unui birou, dar poate avea un cost mare.

Cum funcționează un VPN? 

VPN-urile funcționează similar cu firewall-urile, protejând datele computerului dumneavoastră  atunci când sunteți online. Tehnic vorbind, o rețea VPN este într-adevăr o rețea WAN (rețea extinsă). În partea frontală, spațiul dumneavoastră de lucru are aceeași securitate, funcționalitate și aspect ca într-o rețea privată. Așadar, toate  beneficiile se întâmplă în culise.VPN-urile sunt din ce mai  populare atât pentru întreprinderi, cât și pentru clienții privați. VPN-urile ating o varietate de conexiuni dedicate, folosind protocoale de criptare pentru a crea conexiuni virtuale P2P. Dacă un inturs cibernetic încearcă să acceseze datele transmise, criptarea asigură imposibilitatea accesării.

Care sunt beneficiile utilizării unui serviciu VPN? 

1.      VPN-urile reduc mult riscul încălcărilor securității și al atacurilor cibernetice. 

Să fii vizat de un hacker este ceva ce poate credeți că nu vi se poate întâmpla dumneavoastră sau companiei pe care o dețineți. La ora actuală, există mai multe atacuri cibernetice decât vă puteți imagina. Utilizând un VPN eficient și menținându-vă angajații în afara rețelelor publice, realizați un  pas vital  în reducerea posibilității unui atac cibernetic.

2.      VPN-urile vă încurajează să fiți productiv. 

Dacă aveți angajați care sunt conștienți de vulnerabilitățile internetului, probabil că sunt atenți să se conecteze la rețelele publice. Și dacă se deplasează des în călătorii? Puteți paria că simt că nu pot lucra pe perioade lungi de drum. Liniștea sufletească este esențială pentru productivitate.

3.      VPN-urile îți fac clienții să se simtă în siguranță. 

Dacă stocați  date de la clienți puteți să îi asigurați de un plus de securitate, utilizând un VPN. Este adevărat, mulți dintre ei s-ar putea să nu înțeleagă ce presupune un VPN, însă le puteți oferi oricând informații deosebit de utile. Ce client nu ar dori  să se bazeze  pe o companie care a făcut demersuri  suplimentare pentru păstrarea datelor în siguranță?

4.      VPN-urile vă permit să vă aflați în țara dumneavoastră  în timp ce călătoriți în străinătate. 

 Dacă dumneavoastră sau angajații companiei pe care o dețineți  călătoriți des în interes de serviciu, înlocuirea adresei dumneavoastră  IP reale cu VPN-urile dumneavoastră, poate fi o reală necesitate. Unele țări restricționează accesul pe care îl puteți avea acolo (de exemplu, Facebook nu este accesibil adreselor IP din China), astfel încât, pentru a rămâne conectat la birou și pentru a vă finaliza munca, veți avea nevoie de un VPN. În plus, unii clienți și clienți nu au încredere  într-un e-mail trimis din străinătate. Cu ajutorul unui VPN, vă puteți asigura că e-mailurile, postările și multe date ale companiei dumneavoastră  sunt păstrate în siguranță.

5.      VPN-urile sunt, de asemenea, ușor de utilizat.

În primul rând, vă conectați la orice internet public care se potrivește cel mai bine nevoilor afacerii dumneavoastră prin intermediul unui furnizor de servicii de internet. Este ceea ce faceți deja căutând rețele gratuite și deschise atunci când lucrați de la distanță. Puteți apoi să inițiați o conexiune VPN cu serverul VPN al companiei dumneavoastră, utilizând un software special. Puteți testa gratuit un software pentru o perioadă de probă, iar astfel vă puteți convinge singuri de avantaje. Software-ul asigură o conexiune sigură, apoi oferă utilizatorului acces la rețeaua internă.O securitate sporită pentru compania dumneavoastră nu trebuie să fie costisitoare; cu ajutorul unui serviciu  VPN veți obține mai multe avantaje decât vă puteți imagina.

6.      VPN-urile sunt destul  de accesibile. 

Un VPN este un upgrade care merită fiecare ban. Prețurile variază, dar încep de la aproximativ 10 USD pe lună, ceea ce face VPN-urile accesibile pentru orice tip  de afacere. Este o alegere economică, eficientă și oferă o mulțime de beneficii.  Implementarea unui VPN pentru angajații care lucrează în afara locației este o soluție de securitate rapidă, ușoară și eficientă. Asigurați-vă că angajații sunt informați de ce porniți un protocol VPN ș