Din fericire există și alte soluții, iar una dintre ele este apelarea la o casă de amanet auto.

De ce amanet auto?

Pentru că în foarte multe familii există cel puțin o mașină, iar aceasta are o valoare suficient de mare pentru a fi lăsată gaj în eventualitatea unui împrumut. Dacă ai o singură mașină pe care o folosești zilnic, amanetarea ei nu este tocmai cea mai bună ideea. Dacă ai două mașini însă, una dintre ele poate rămâne în casa de amanet până iți rezolvi problemele financiare.

Avantajele unei astfel de soluții sunt numeroase:

- Obții banii de care ai nevoie pe loc. Cel mai adesea, firmele de amanet îți oferă banii pe loc, după o scurtă evaluare a automobilului.

- Poți obține o sumă mare. Poți obține chiar și 75% din valoarea automobilului;

- De regulă, dobânzile sunt destul de mici. În general, împrumuturile făcute prin amanetarea automobilului sunt făcute pe termen scurt. Dobânzile sunt, așadar, extrem de atractive;

- Automobilul este în siguranță. Dacă alegi o casă de amanet de încredere, automobilul este în deplină siguranță. Reprezentanții firmei preiau mașina făcându-i poze atât din exterior cât și din interior, notează kilometrajul și o păstrează în deplină siguranță, fie într-un garaj, fie în parcul auto bine păzit. Practic, în momentul în care returnezi suma împrumutată, automobilul va putea fi recuperat in deplină siguranță.

Ce trebuie să ai în vedere atunci când alegi o astfel de soluție de finanțare?

Fiind vorba despre amanetare, există riscul să iți pierzi automobilul. Dacă vrei ca totul să decurgă normal, este bine să ai în vedere câteva lucruri:

1. Împrumută exact suma de care ai nevoie. Nu trebuie să împrumuți suma maximă pe care ți-o poate oferi casa de amanet, ci doar acea sumă de care ai nevoie și pe care știi că o poți returna foarte repede.

2. Asigură-te că citești cu atenție contractul. Este bine să cauți o firmă de amanet care are condiții flexibile, în așa fel încât, în cazul în care întârzii, să poți amâna plata și să nu pierzi automobilul;

3. Asigură-te că mașina este bine păzită în perioada în care stă în amanet. Există inclusiv firme care iți oferă acces la un sistem de monitorizare video, în așa fel încât să vezi tot timpul tot ceea ce se întâmplă cu mașina ta;

4. Returnează banii în avans! Dacă ai posibilitatea, returnează banii în avans. Acest lucru va face împrumutul să fie mai ieftin și mai eficient.