Dieta Rina nu exclude nicio grupa alimentara, astfel că organismul tău vă beneficia de toți nutrienții de care are nevoie. Este o cura de slăbire care nu te înfometează, deoarece nu pune accentul pe cât mănânci, ci pe ce și cum mănânci. Prin urmare, iată ce alimente sunt permise în dieta Rina!

Alimentele permise de dieta Rina

Dieta Rina disociază alimentele pe zile, impartindu-le în patru categorii: proteine, amidon, carbohidrați și vitamine. În fiecare zi vă trebui să mănânci doar alimente care fac parte dintr- singura categorie, exact în ordinea specificata.

După cele 4 zile, vă trebui să reiei acest ciclu (în aceeași ordine) timp de 90 de zile. O data pe luna, vei avea o zi de detoxifiere ( zilele 29, 58 și 87), în care nu vei manca nimic, ci doar vei bea apa și ceaiuri neindulcite.

La micul dejun vă trebui să mănânci în fiecare zi, pe tot parcursul dietei (excepția zilele de post), doar fructe. Poți să mănânci orice fructe vrei, din 2 în 2 ore până la ora 12:00. Poți să bei o cafea sau ceai neindulcit.

De altfel, mai poți să mănânci o mana de nuci și semințe, dar nu în combinație cu fructele. Este important să lași o pauza de cel puțin 2 ore intre micul dejun și prânz.

În ceea ce privește prânzul și cina, vei consuma alimentele specifice în fuctie de ziua din dieta.

 

Alimente permise – ziua 1

În ziua 1 din dieta Rina vă trebui să mănânci alimente bogate în proteine, precum:

• carne de pasare, vita, porc, vânat

• peste și fructe de mare

• oua

• lapte, iaurturi, brânzeturi, smatana

Pe lângă acestea, mai poți să mănânci legume neutre, precum: castraveți, ciuperci, fasole verde, dovlecel, vânata, sparanghel, spanac, broccoli, salta verde, ruccola, etc. La prânz mai poți să mănânci o felie mica de pâine integrala și o supa clara de legume.

O regula importanta de respectat în aceasta zi consta în faptul că vă trebui să consumi doar un anumit tip de proteina pe tot parcursul zilei.

Adică, daca ai ales să mănânci carne la prânz, același lucru vei manca și la cina, doar că jumătate din cantitatea pe care ai mâncat-o la prânz. Intre prânz și cina vă trebui să lași o pauza de minim 4 ore și nu mai manca nimic după ora 20:00.

Alimente permise – ziua 2

În ziua 2 din dieta Rina vei manca doar alimente bogate în amidon, precum:

• leguminoase: fasole, mazăre, linte, naut, soia

• cartofi

• cereale și pseudocereale: ovăz, orz, mei, quinoa, bulgur, orez brun, porumb, hrișcă

Se recomanda să mănânci o gama variata din aceste alimente și să le combini pentru a obține preparate cât mai hrănitoare și gustoase.

La fel că în ziua precedenta, poți să acompaniezi aceste alimente cu legume neutre. De altfel, la prânz poți să mănânci o felie mica de pâine integrala și o supa clara de legume.

La cina vei manca jumătate din porția de la prânz. Intre prânz și cina vă trebui să lași o pauza de minim 3 ore și nu mai manca nimic după ora 20:00.

Alimente permise – ziua 3

Ziua 3 este cea mai așteptată și îndrăgită din dieta Rina. În aceasta zi ai voie să te răsfeți cu alimente bogate în carbohidrați simpli care sunt interzise în alte diete de slăbit.

Practic, la prânz și cina, ai voie să mănânci următoarele tipuri de alimente:

• pâine, paste, mămăligă, cus-cus, cereale

• produse de patiserie, cornuri, prăjituri, clătite, biscuiți, înghețată

• burger, pizza

• ciocolata neagra Indiferent ce alegi să mănânci în aceasta zi, este important că alimentele să fie vegetariene și să nu le combini cu proteine.

La cina, manaca porții mai mici și câteva pătratele de ciocolata neagra. Intre prânz și cina vă trebui să lași o pauza de minim 3 ore și nu mai manca nimic după ora 20:00.

Alimente permise – ziua 4

În ziua 4 din dieta Rina vă trebui să te vitaminizezi. Astfel că, vei consuma doar legume neutre și fructe pe tot parcursul zilei. Le poți manca din 2 în 2 ore până la ora 20:00, proaspete sau gătite. De altfel, mai poți manca câteva nuci și semințe. Ideal ar fi să mănânci fructele că masa de sine stătătoare, adică să nu le combini cu legumele, nucile și semințele.