Fiind un stil ușor și ieftin de realizat, shabby chic este perceput ca fiind moale și visător, construind adevărate interioare romantice cu spații aerisite și confortabile, elegante și atractive. Aranjamentele și modelele florale, reconstituie farmecul vremurilor de altădată, creând detalii frumoase atât de apreciate în amenajările interioare.

Culorile utilizate pentru obținerea atmosferei shabby chic includ toate nuanțele de roz pal și violet, albastru și verde paste, alb moale și cremos, toate unite de o notă de culori maro naturale. Gama de culori se regăsește atât în ceea ce presupune decorațiuni, dar și mobilier, tablouri, scaune de tip balansoar, draperii, cuverturi și alte tapițerii. La rândul lor, lămpile de perete și abajururile, pernele decorative, sunt frumos replicate astfel încât să sugereze lucrul manual, creând un efect liniștitor de cămin unde te simți protejat.

Accesoriile decorative au o patină care le face să pară că sunt aduse direct din vremurile de odinioară, iar lemnul în culori palide, decolorate și tapetul modern, ajută la crearea unor camere relaxate, confortabile și interesante.

Întregul stil shabby chic este construit în jurul fundalurilor albe. Cele mai multe finisaje care creează acest decor au la bază lemn alb sau culori pastelate. Petele de culoare sunt date de motivele floare, de articolele din ceramică și sticlă antică, decorațiuni din metal și multă dantelă, folosită cu generozitate.

Un living decorat în stilul shabby chic este în primul rând un spațiu confortabil, care te invită să renunți la grijile de zi cu zi. Țesăturile moi sunt reconfortante și liniștitoare, atât la atingere, cat și la privire. O notă de albastru, integrată cu gust, va oferi un contrast frumos, care va pune în valoare restul elementelor obligatorii în definirea stilului shabby chic.

Decorarea în acest stil romantic reprezintă o modalitatea inteligentă de a adăuga un aspect unic, personalitate fermecătoare și prețioasă livingului tău. Cu ajutorul combinatiei dintre un interior atractiv și confortabil și mobilierul vintage, accesoriile antice și candelabrele impresionante, stilul shabby chic transformă dramatic orice cameră. Adăugând o atmosferă fermecătoare interioarelor relaxante și primitoare, cu mobilier de epocă, stilul shabby chic te ajută să obții un design nobil, atemporal, caracterizat de spații romantice, luxoase și unice.

Pereții sunt un element foarte important în stilul shabby chic, decorarea acestora putând defini direcția în care îți dorești să mergi și pot da tonul și atmosfera camerei. Este reinventat tapetul modern, cu modele florale în culori pastelate, care amplifică sentimentul de romantism.

Lipsa unghiurilor ascuțite și a liniilor agresive este completată de tapițerii atrăgătoare, care conturează astfel o atmosferă primitoare, decorată în stil modern. Mobilierul cu linii curbate, specifice stilului shabby chic, armonizează și echilibrează ideile de confort și eleganță veșnică.

Un efect uimitor de confort rafinat în stilul shabby chic, poate fi obținut prin asocierea cu dulciuri coloare și flori naturale delicate. Caracterul luminos și ușor al interioarelor decorate astfel, sunt ideale pentru amenajarea caselor de la țară, invitând parcă la odihnă și relaxare.

Cutiile de biscuiți antice, ceasurile vechi, fotografiile îngălbenite de timp, imaginile vechi în rame metalice, ramele de oglindă din lemn șters, toată ajută la recrearea atmosferei romantice ce se dorește în stilul shabby chic.