Adesea, însă, poate fi dificil să alegi un produs, mai ales atunci când opțiunile sunt atât de multe. Iată câteva criterii după care te poți ghida, pentru a alege corect căruciorul sport pentru copilul tău

Spațiu de depozitare încorporat

Atunci când trebuie să alegi între mai multe tipuri de cărucioare sport, gândește-te și la confortul propriu, pe lângă cel al copilui. Un cărucior cu spațiu de depozitare te va ajuta să nu fii nevoit să cari cumpărăturile sau geanta cu obiecte pentru copil, astfel putând să te bucuri de plimbare, fără griji sau oboseală.

Greutatea căruciorului

Cărucioarele sport diferă din punct de vedere al greutății. Mobilitatea este dictată de greutate, astfel că e indicat să cauți un cărucior sport care să fie ușor, în așa fel încât să te poți deplasa fără efort la plimbare sau la cumpărături. De asemenea, va trebui să ai în vedere și condiția ca un cărucior sport să încapă în lift, sau printre mașinile parcate pe stradă, pentru a fi sigur că alegerea este cea mai bună.

Înălțimea maximă a obstacolelor peste care poate trece căruciorul

Un cărucior sport trebuie să îți permită să treci peste obstacole, adică peste borduri. Atunci când alegi căruciorul asigură-te că are această opțiune, în așa fel încât să nu fie nevoie să iei bebelușul în brațe atunci când urci trepte mici sau borduri stradale.

Roți blocabile

Este foarte important să ai opțiunea de a bloca roțile căruciorului, deoarece această dotare conferă un plus de siguranță. De asemenea, asigură-te că toate roțile au și frână, iar dacă sunt și pivotante au un avantaj în plus, pentru că îți dau mai multă libertate de mișcare.

Copertină reglabilă

Nu întotdeauna ai nevoie de copertină, dar aceasta îți va fi necesară atunci când soarele este prea puternic sau atunci când vrei să protejezi bebelușul în caz de ploaie. Din acest motiv, trebuie să alegi un cărucior sport cu copertină reglabilă cu mai multe puncte de prindere, care să protejeze în totalitate bebelușul.

Mânere moi și flexibile

Un alt criteriu după care trebuie să alegi căruciorul sport este forma și textura mânerului. Pentru a fi cât mai confortabil e indicat să optezi pentru cărucioare dotate cu mânere acoperite cu materiale moi și flexibile care să fie comode pentru mâini.

Centuri sigure și potrivite vârstei bebelușului

Este important să acorzi atenție centurilor din dotarea căruciorului sport. Pentru a fi cât mai sigur pentru cel mic, căruciorul trebuie să dispună de centuri de siguranță cu prindere în 5 puncte. Pentru un plus de confort centurile sunt învelite în bureți în zona umerilor, în așa fel încât să nu îl incomodeze pe cel mic.

Bara frontală de siguranță

Căruciorul sport trebuie să aibă bară de siguranță, care poate funcționa adesea ca opritor. Orice mișcare bruscă poate să fie periculoasă, așa că bara este indispensabilă. Cărucioarele moderne au bară de siguranță cu deschidere frontală, pentru a avea acces la cel mic.

Calitatea cauciucurilor

Cauciucurile sunt foarte importante pentru cărucioarele sport. Acestea nu trebuie să fie moi, pentru că vor aluneca pe suprafețe cu gheață sau zăpadă. Cauciucurile cu crampoane sunt cele mai potrivite, sau cauciucurile tratate pe suprafață cu substanțe care oferă aderență.

Un cărucior sport este o investiție în confortul bebelușului, dar și al părinților. Ține cont de aceste criterii importante, prezentate mai sus, atunci când îl alegi și te vei bucura în acest fel de plimbări lungi în natură, relaxante și plăcute pentru tine și copilașul tău.