Este vremea în care oamenii încearcă să guste micile bucurii ale vieții, să dăruiască persoanelor dragi lucruri frumoase și să savureze bunătăți tradiționale și nu numai.
 
Toate acestea reprezintă motive de succes pentru industriile care realizează produse și oferă servicii specifice pentru perioada sărbătorilor de iarnă.
 
Iată care sunt cele mai profitabile activități economice, pe care să le prestați la sfârșit de an: 
 

Florării 

Sărbătorile de iarnă sunt momentul perfect ca oamenii să ofere flori celor dragi ca dovadă de iubire și prețuire, sau colegilor și colaboratorilor, în semn de recunoștință. De aceea, activitatea florăriilor își dublează volumul în această perioadă, iar cererea este mai diversificată decât în alte luni.
 
Se caută aranjamente de Crăciun, brăduți decorați în toate felurile, coșuri-cadou cu flori, conuri de brad și fructe, ornamente cu ramuri de cătină, vâsc și crengi de brad. Cu o investiție relativ mică și o prezență activă în mediul online, un antreprenor din această industrie va avea succes la sfârșit de an.
 

Cofetării

În domeniul alimentației publice, lucrurile n-au mers ca pe roate în ultima vreme, dar, în perioada sărbătorilor, este un moment bun să te implici într-o afacere cu dulciuri. Dacă strângi din timp o echipă de profesioniști, formată din maeștri cofetari, patiseri, modelatori și creatori de decoruri comestibile, vei avea mulți clienți, iar comenzile îți vor aduce un profit dulce.
 
Ai grijă însă, pentru că este dificil să găsești oameni calificați și cu experiență în domeniu, nu ezita să apelezi la una dintre cele mai bune firme de recrutare. În acest fel, te asiguri că angajații tăi vor fi la înălțimea standardelor necesare pentru realizarea celor mai bune produse. Nu ocoli personalul din Asia, cu tradiție îndelungată în arta cofetarilor și cu o pasiune pentru detalii care poate face diferența în materie de finisaje și decorațiuni.
 

Cadouri personalizate

Toată lumea s-a mutat cu shoppingul în mediul online, acolo unde se regăsesc toate brandurile mari de haine, accesorii, gadgeturi și produse electrocasnice. De sărbători, însă, oamenii caută să dăruiască celor dragi cadouri personalizate, astfel încât aceștia să se simtă speciali.
 
Creează un magazin online pentru astfel de produse handmade, de serie mică, realizate cu talent și imaginație. Încearcă să deschizi, din timp, și un magazin fizic, într-o zonă comercială populară, ca să crești vânzările și să profiți de entuziasmul oamenilor în perioada sărbătorilor, când devin niște copii mari în fața vitrinelor colorate.
 

Livrare de mâncare la domiciliu

Cu siguranță că industria de food delivery are succes în acest an, iar în perioada sărbătorilor cu atât mai mult. Mulți antreprenori vor veni cu oferte în acest domeniu, iar marii retaileri vor plusa cu facilități importante pe segmentul de livrare de mâncare la domiciliu.
 
Ca să te remarci și să reușești pe această piață atât de disputată, creează un meniu tradițional de Crăciun și mai multe variante de meniu sofisticat de Revelion și promovează-le pe platformele social media. Pune la punct un site prin care să preiei comenzile online și asigură-ți o echipă bună de livrări, ca să trimiți în timp util preparatele solicitate.
 

Servicii de curierat

Am lăsat la urmă acest business, pentru că este vedeta în perioada sărbătorilor de iarnă. De fapt, putem spune că a avut acest statut pe tot parcursul anului, din cauza modificării stilului de viață al tuturor. Pe scurt, această industrie generează profituri mari în ultima lună din an, când toată lumea este nerăbdătoare să primească și să trimită colete în oraș sau la celălalt colț de țară.
 
Pe lângă companiile mari de curierat, poți demara o afacere cu servicii similare, mai ales dacă te axezi pe o nișă de piață și combini expedierea produselor cu realizarea lor, ca în domeniile prezentate anterior: florării, cofetării, cadouri, food delivery.
 
Oricare ar fi domeniul pe care îl alegi, ca să ai succes în perioada Sărbătorilor de iarnă trebuie să fii ambițios și să fii pregătit pentru un efort susținut, care poate să se întindă până târziu în noapte, ca la un veritabil Moș Crăciun.