Totuși, un credit bancar nu se potrivește cu ideea unui credit urgent, în condițiile în care implică destul de mult timp pentru a fi acordat, multă birocrație și incertiudinea de a primi sau nu primi creditul. Tocmai de aceea, din ce în ce mai mulți oameni apelează la credite oferite de IFN-uri.

Ce sunt IFN-urile?

IFN-urile sunt instituții financiare nebancare, care pot oferi credite în condițiile stabilite de lege, însă diferă de bănci prin condițiile mai liberalizate. IFN-urile sunt supravegheate de către BNR, așadar, un credit obținut de la o astfel de instituție este cât se poate de sigur.

În principiu, dacă îți dorești un credit, o astfel de instituție îți poate oferi diferite tipuri de creditare, începând cu credite de nevoi personale, credite de consum, credite auto sau credite pentru nevoi medicale, leasingul financiar și terminând cu creditele ipotecare, imobiliare și de consum.

Care sunt diferențele între un credit oferit de un IFN și unul oferit de bancă?

Cele două instituții prezintă diferențe destul de mari. În primul rând, IFN-urile au o limită destul de clară în ceea ce privește suma pe care o poți împrumuta. Nu vei putea împrumuta o sumă foarte mare, așadar, o astfel de sursă financiară nu este tocmai potrivită pentru investițiile imobiliare.

Nu în ultimul rând, există o diferență majoră în ceea ce privește timpul de acordare a creditului. Instituțiile financiare nebancare analizează mult mai repede dosarele și oferă creditele într-un timp foarte scurt, uneori chiar și în aceeași zi.

Care sunt principalele avantaje ale unui credit de la IFN?

Simplitatea este cel mai mare avantaj. Atunci când ai nevoie de un credit urgent, o instituție financiară nebancară este soluția perfectă, deoarece îți poate acorda creditul în cel mai scurt timp posibil, nu îți solicită foarte multe documente și nu te pune pe drumuri.

Cel mai adesea, creditul se poate acorda direct online, fără a fi nevoie de prezența ta fizică în fața unui ghișeu.

Gradul mare de aprobare reprezintă un avantaj foarte important oferit de IFN-uri. Atunci când vrei să obții un credit cu siguranță vrei să fie aprobat, nimeni nu își dorește să fie refuzat.

De asemenea, pe lista cu avantaje se numără și un suport mai bun oferit de IFN-uri. Comunicarea cu reprezentanții acestora este, de regulă, mult mai deschisă.

Spre deosebire de bănci, costurile în cazul unui credit de la IFN sunt mai mari, de aceea foarte important să te asiguri că decizia ta de a lua un credit este una rațională, dacă ai făcut calculele și te-ai asigurat că poți achita ratele lunare, dacă IFN-ul la care te-ai adresat îți oferă creditul cu cele mai avantajoase condiții.