Din nefericire, mulți dintre noi facem greșeala să investim mult într-un șemineu de calitate premium, ca mai apoi, din banii rămași, să improvizăm o soluție de evacuare a fumului la costuri reduse, dar care, odată cu trecerea timpului, ne poate pune în pericol, atât siguranța căminului nostru, cât și sănătatea întregii familii.

Așadar, pentru a elimina expunerea inutilă la riscuri precum incendiile sau intoxicațiile cu monoxid de carbon, specialiștii sibieni de la PEFOC - meșteri de top în industria soluțiilor de încălzire alternativă din România - ne prezintă un model de burlan soba cu totul și cu totul special.

CARBON face parte din universul premium al burlanelor din inox. Este prevăzut cu un perete dublu cu secțiune circulară, fiind perfect adaptat evacuării eficiente a gazelor de ardere din coșul de fum, provenite de la un șemineu pe lemne sau de la o sobă tip șemineu care funcționează pe bază de combustibili solizi (lemne, peleți, cărbuni etc), lichizi sau gazoși. Peretele exterior al acestuia se livrează standard, fiind fabricat dintr-un material special, de înaltă tehnologie din oțel galvanizat, vopsit în câmp electrostatic, aspect care îl ajută să reziste într-o măsură mai mare la zgârieturi sau șocuri externe.

Aceste cosuri de fum craiova sunt deosebite și din punct de vedere estetic, având peretele exterior vopsit în negru, reușind să confere un stil aparte, plin de eleganță și bun gust. Datorită designului special, va transmite privitorilor o notă de rafinament și eleganță, dar fără să neglijeze factorul de eficiență. Cei care aleg de obicei acest coș de fum, nu își doresc unul care să arate ca și coșul industrial clasic din inox. Și pentru cabane sau case de vacanță, coșul Permeter negru este de asemenea o alegere perfectă, încadrându-se de minune, într-o poveste de amenajare rustică sau tradițională.

Datorită materialelor din care este confecționat pe baza unei tehnologii inovatoare de ultimă generație, sistemul de coș de fum Carbon beneficiază de o îmbinare performantă a tubulaturii și de o accesorizare completă, realizate din oțel inoxidabil special, prezentând în același timp, avantajele unei greutăți proprii extrem de reduse și o flexibilitate sporită la montaj, spre deosebire de coșurile de fum clasice.

Cu natură polivalentă, acest tip de coș de fum se pretează pentru întreaga gamă de combustibili (lichizi, solizi sau gazoși) facilitând o ardere mai curată, fără funingine sau alte depuneri pe interior, aspect care va face munca ușoară pentru orice coșar contractat pentru curățarea periodică a coșului de fum.

PEFOC este una dintre cele mai renumite firme de șeminee din România, având un stoc de peste 6000 de șeminee și accesorii, la prețuri avantajoase: de la șeminee pe lemne, șeminee clasice sau moderne, și până la șeminee electrice sau termoșeminee care se pot conecta la sistemul de încălzire al casei, la sobe pe lemne, coșuri de fum profesionale, focare șemineu, burlane și multe alte accesorii, toate pentru căldura unui cămin adevărat și confortul absolut al familiei tale.