Ce căști să alegi pentru telefon? Care sunt cele potrivite?

Căștile pentru telefon pot fi de mai multe feluri, putând fi definite în funcție de dimensiuni, de modul în care stau pe urechi sau de modul în care se conectează la telefon. În principiu, poți alege între următoarele tipuri de căști:

1. Căști in-ear. Sunt căștile standard, care se introduc în ureche. Acestea pot fi de tip earbuds (în forma de dop, care nu sunt introduse în canalul auditiv), de tip earpods (se fixează chiar la intrarea în canalul auditiv) sau de tip inner canal (se introduc în canalul auditiv). Căștile de tip earbuds sunt potrivite pentru cei care le folosesc într-o poziție statică, în timp ce variantele earpods sau inner canal sunt mult mai potrivite pentru cei care aleargă sau pentru cei care le folosesc în medii foarte zgomotoase.

2. Căștile On-ear. Sunt căști care se fixează pe ureche și se remarcă prin faptul că sunt foarte confortabile. Acestea nu izolează tot timpul sunetele și zgomotele din exterior, deoarece au dimensiuni reduse și nu acoperă tot pavilionul urechii, însă se pot fixa foarte bine pe ureche.

3. Căștile Over Ear. Sunt mai mari decât cele on ear și acoperă toată urechea. Experiența acustică pe care o oferă este, de regulă, foarte bună.

4. Căști wireless. În ultimii ani, căștile wireless au început să fie din ce în ce mai populare. Cunoscute și sub denumirea de casti bluetooth, acestea se conectează la telefon prin intermediul conexiunii bluetooth sau printr-o simplă atingere (cu ajutorul funcției NFC). Au avantajul de a oferi o libertate mare de mișcare și posibilitatea de a te îndepărta de telefon cu căștile pe urechi.

5. Căști neckback. Sunt o variantă mai puțin folosită, care seamănă destul de mult cu căștile on-ear sau over ear.

Criterii pe care trebuie să le urmărești atunci când alegi căștile

Atunci când achiziționezi o pereche de căști, după ce ai ales forma și dimensiunile trebuie să te asiguri că au o construcție de calitate. Difuzoarele, canalele de sunet, confortul pe care îl oferă, rezistența la factori fizici sau la factori de mediu, autonomia (în cazul căștilor bluetooth) sau izolarea zgomotului pot transforma o pereche banală de căști într-un accesoriu indispensabil. Este bine ca, înainte de a lua o decizie, să verifici părerile altor cumpărători despre căștile pe care ai pus ochii, pentru a te asigura că îți pot oferi experiența de care ai nevoie.