Pandemia de Coronavirus a adus cu ea nevoie de a lucra de acasă și de a stabili întâlniri virtuale. De asemenea, vlogging-ul a devenit o activitate populară.

Prin urmare, un echipament extrem de folosit în ultima perioadă este cameră web. Ofertă existența este una destul de generoasă lucru ceea ce face că alegerea să devină dificilă.

În acest articol, îți prezentăm cele mai importante caracteristici de care îți recomandăm să ții cont în momentul în care urmează să achiziționezi o cameră web.

Rezoluția camerei web și frecvența cadrelor

Acești doi indicatori sunt extrem de importanți. Claritatea imaginii este data se numărul de pixeli pe care cameră îi suportă. O rezoluție acceptabilă este una de 1080px însă, dacă livrezi cursuri on-line, lucrezi în industria de videochat sau faci vlogging este optim să îți ahchizionezi o cameră HD sau 4K. În acest fel vei putea beneficia de o imagine clară, de calitate.

Frecvență/rată cadrelor are impact asupra cursivității modului de transmisie video. O cameră web cu 60fps îți va oferi o imagine realistă, naturală. Nu alege o rată a cadrelor sub 24fps deoarece înregistrarea va părea transmisă în reluare, apărând discrepanțe între video și sunet.

Câmpul de vizualizare

O altă caracteristică esențială face referire la unghiul vizual pe care îl are senzorul în timpul filmării. În funcție de cât de statică sau dinamică este activitatea ta ai mai multe opțiuni. Pentru ședințele on-line poți opta pentru un câmp vizual de 100 de grade. Atunci când îți dorești să faci transmișii live pe rețelele de socializare este mai potrivit un câmp vizual de 180 de grade care cuprinde toate elementele ce pot fi văzute cu ochiul uman în momentul în care miști capul de la drapta la stânga. În situația unei activități ce implică multă mișcare este preferabilă o cameră ce poate filmă 360 de grade.

Focalizarea

Este practic să achizionezi o cameră web cu autofocus continuu. În acest mod vei avea posibilitatea de a refocaliza imediat pe subiectul din prim plan sau pe cel din apropiere. Deși majoritatea modelelor beneficiază de acesta funcție este bine să verifici existența ei pentru a evită surprizele neplăcute. În situația în care vrei să centrezi imaginea asupra unui anumit obiect poți folosi funcția de focus manual.

Sensbilitatea la lumină

O cameră web bună trebuie să aba capacitatea de a produce imagini clare chiar în condițiile în care iluminatul este precar. Verifică specificațiile cu privire la cantitatea minima de lumina necesară pentru o filmare de calitate. Pe această o vei găsi exprimată în lux. Nu este obligatoriu să aloci un buget extrem de mare pentru acesta funcție însă trebuie să o cunoști pentru a realiză un cadru potrivit. Dacă tipul activității îți permite, poți opta pentru surse suplimentare de iluminat.

Microfon

Dacă nu vrei să te complici folosind mai multe echipamente, este recomandabil să alegi un model cu microfon încorporat. Un microfon stereo este util deoarece el este capabil să redea spațialitatea sunetului din cameră. Dacă nu stai fix în față camerei, această funcție va fi extrem de importantă.

Anularea zgomotului de fundal

Această este o funcție importantă în momentul în care porți o conversație cum ar fi în cazul modelelor de videochat sau livrezi un curs on-line. Rolul sau este acela de a izola vocea interlocutorului de zgomotele ce se aud pe fundal. Desigur, nu anulează în totalitate aceste zgomote ci le reduce astfel încât ele să nu mai deranjate.

Alte funcții importante

O altă funcție importantă este reprezentată de posibilitatea de ajustare a camerei web. Acestea se poate face prin ajustarea lentilei în plan vertical și orizontal, prin utilizarea unui trepied pentru suprafețe plane sau prin fixarea pe marginea monitorului. Este recomandat un dispozitiv cu posibilitate de rotație la 360 de grade.

Deși des uitată, lungimea cablul USB este o caracteristică importantă, de asemenea. În cazul în care folosești un PC cu unitate centrală iar această se află sub birou, ai nevoie de un cablu suficient de lung pentru a monta corespunzător cameră web.

Poți să mai iei în calcul și existența unei telecomenzi pentru controlul la distanță în cazul în care vorbim de o activitate dinamică, programele oferite pentru a aplică efecte video în timp real, funcția de urmărire și identificare a feței sau chiar integrarea unui senzor de mișcare.