Cerințele sanitare și epidemiologice pentru organizațiile care desfășoară activități medicale trebuie respectate nu numai pentru a evita răspunderea administrativă, ci și pentru a păstra sănătatea pacienților și a angajaților. Cu dezinfectanți profesionali din magazinul online sterge.ro poți reduceți riscul de infecție prin utilizarea de dezinfectanți în unitățile de asistență medicală, care elimină virusurile periculoase, inclusiv HIV, hepatită și HPV.

Recomandări pentru muncă

Dezinfectanții pe bază de clor activ sunt printre cei mai populari pentru instituțiile medicale. Avantajul lor este costul redus și versatilitatea. Formele de tablete din ambalaje din plastic sunt deosebit de convenabile de utilizat, au o durată lungă de valabilitate de până la 5 ani și poate fi utilizată o cârpă pentru spălare și dezinfectare.

Dezinfectanții concentrați pe bază de QAC și combinațiile lor sunt mai versatili și mai potriviți pentru echipamentele de curățare, deoarece componentele lor nu sunt agresive și nu provoacă coroziunea sau întunecarea suprafețelor.

Ce dezinfectanți medicali sunt potriviți pentru pretratare și sterilizare?

Conform cerințelor igienice, eliminarea biomaterialelor studiate, a materialului postoperator, a containerelor de unică folosință și a instrumentelor necesită un tratament preliminar pentru a evita contaminarea mediului cu bacterii, ciuperci și virusuri periculoase. Pentru a efectua procedura, sunt necesare fluide speciale în care se efectuează imersiunea. Timpul specificat în instrucțiuni este menținut, după care este posibil să se elimine în conformitate cu reglementările.

Dezinfectarea dispozitivelor medicale, se face prin scufundarea acestora în soluție concentrată de 1% timp de 30 minute. Pre-sterilizarea înseamnă înmuierea în 0,01% soluție timp de 30 minute. Sterilizarea înseamnă înmuierea într-o soluție de 4% timp de 30 de minute. Pentru a menține sterilitatea instrumentelor, este convenabil să le depozitezi în pungi de hârtie pentru sterilizare, care sunt realizate cu mai multe straturi cu etanșare completă și întreținere de sterilitate timp de până la 50 de zile.

Dezinfectanți pentru suprafețe

Scopul principal al dezinfectării este de a reduce contaminarea obiectelor de mediu de către microorganisme. Una dintre etapele dezinfectării este tratarea suprafețelor interioare. Pentru a rezolva această problemă, utilizează dezinfectanți profesionali speciali pentru suprafețe.

Când se realizează dezinfectarea suprafeței?

Este dificil să supraestimezi importanța dezinfectării în interior. Tratamentul de suprafață menține spațiile curate și previne răspândirea bolilor infecțioase. Dezinfectarea suprafețelor implică tratarea nu numai a podelei, ci și a pereților, a ușilor, a mobilierului dur și a echipamentelor sanitare. Conform standardelor sanitare, dezinfectarea suprafețelor trebuie efectuată în mod regulat la instituții medicale; saloane de înfrumusețare și saloane de coafură; instituţii de învăţământ; băi, piscine, hoteluri, hoteluri; cluburi sportive, centre comerciale și alte facilități publice; instalații de prelucrare a alimentelor, comerț alimentar și catering; instalații de cosmetologie și producție farmaceutică.

Puteți cumpăra dezinfectanți pentru tratament de suprafață pentru instituții medicale și alte organizații din magazinul online sterge.ro. Dezinfectanții pentru tratament de suprafață pot fi folosiți în viața de zi cu zi, deoarece din când în când este necesar să dezinfectezi și casa. Acest lucru este valabil mai ales în situațiile în care cineva din familie are o boală infecțioasă sau când mucegaiul sau insectele apar în casă.