Iată în continuare idei inspirate de asortare a fustelor de damă din tafta, în funcție de ocazie și de stilul de îmbrăcăminte care te caracterizează!

Cum porți o fustă din tafta la un eveniment de ocazie

Taftaua este considerat a fi un material regal, aceasta fiind asociată cu rafinamentul ținutelor pe care le afișau marile doamne ale epocilor trecute. Vestimentația pe care prințesa Diana a purtat-o în ziua nunții sale este emblematică pentru eleganța sublimă a țesăturii care face astăzi obiectul discuției noastre. Faimoasa Diana a ales taftaua pentru a-și confecționa rochia de mireasă pe care a și împodobit-o cu peste 10.000 de perle prețioase.

Așadar, putem spune că taftaua este alegerea ideală pentru evenimentele de ocazie. De exemplu, o poți purta cu încredere la un botez, în special dacă ești nașa copilului. Pentru un astfel de moment mizează pe o rochie neagră din tafta, lungă până în pământ, cu croială cloș. Asorteaz-o cu o bluză albă, cu mâneci trei sferturi și completează look-ul cu un clutch elegant. Poți adăuga și un colier negru sau verde smarald, statement, poate chiar mărgele. În ton cu restul ținutei poți opta pentru o coafură tip coc spaniol, la baza gâtului.

Fustele din tafta ample, cu talia marcată sau accesorizate cu funde late în partea din față sunt alte două modele foarte potrivite pentru ținuta unei nașe de botez.

Cum integrezi fusta din tafta în ținuta de club

Datorită efectului optic pe care îl creează taftaua prin prisma strălucirii țesăturii, o fustă confecționată din acest material poate fi integrată cu ușurință și în ținutele de club. În acest caz, mizează pe modelele mini, care te vor ajuta să obții o apariție sexy. Dacă ai o siluetă zveltă, poartă o fustă din tafta cu fronseuri, pe care o poți asorta cu un top satinat, cu bretele subțiri. Ca și structură cromatică, încearcă un mix între o fustă roz pal și un top alb. În picioare poartă o pereche de sandale argintii, stil strappy (n.r. cu barete înguste). O poșetă albă cu detalii argintii (poate chiar cu lanț) este accesoriul care va completa perfect un astfel de look.

Cum asortezi fusta din tafta la balul de absolvire

A sosit momentul să îți alegi outfit-ul pentru balul de absolvire? De ce să nu mergi pe un concept inedit, care să substituie cu succes modelele clasice de rochii prințesă, o opțiune frecventă pentru astfel de ocazii. Propunerea noastră este să asortezi o fustă din tafta lungă, pe lângă corp, cu o bluză neagră, dantelată, cu decolteu bărcuță. În ceea ce privește cromatica fustei, alege cu încredere bleumarinul, o nuanță care inspiră rafinament.
O altă variantă stilistică pe care o poți alege este formată dintr-o fustă din tafta gri, asimetrică (mai scurtă în partea din față și mai lungă în spate) și un top roz fucsia fără bretele. Rezultatul asocierii acestor piese este o ținută feminină și sofisticată, dar totodată ușor de purtat, care îți va oferi libertatea de mișcare necesară pentru a petrece alături de colegii de liceu sau de facultate până în zorii zilei!

Taftaua nu este deloc dificil de asortat, dacă ții cont de câteva reguli de stil. Pentru a nu da greș atunci când porți o fustă din acest material regal, ia în considerare ideilor noastre de ținute!