Poți lua în considerare un credit de nevoi personale, un împrumut ipotecar sau poți aplica pentru subvenții sau fonduri europene.
 
Oricare din aceste metode de finanțare poate fi alegere foarte bună, însă, este important să știi care opțiune este cea potrivită nevoilor tale.
 
Așa că îți venim în ajutor și îți prezentăm o parte din cele mai sigure și rapide forme de finanțare pentru persoane fizice și juridice, astfel încât să alegi cea mai bună metodă.
 

Credite

De multe ori, lipsa lichidităților poate reprezenta un obstacol atât pentru micii întreprinzători, cât și pentru marile companii. Iar cea mai simplă și rapidă metodă de finanțare pentru cei care au nevoie de susținere materială este creditarea. În prezent, creditele pot fi acordate atât de instituții bancare, cât și de companii nebancare, care dețin un anumit capital și acordă finanțare antreprenorilor.
 
La rândul lor, creditele pot fi de mai multe tipuri, în funcție de modul în care sunt acordate, dar și de nevoile solicitantului. Principalul tip de credit este cel bancar, care este acordat indiferent de domeniul de activitate al solicitantului. În cazul creditelor bancare poți opta pentru creditele pentru nevoi personale - cu și fără ipoteca, creditele pentru achiziționarea de bunuri de folosință îndelungată și creditele de vacanță. Mai puțin utilizate sunt creditele pentru studii, respectiv cele pentru efectuarea unor tratamente medicale.
 
În cazul creditelor pentru achiziționarea de bunuri de folosință îndelungată, cele de vacanță, de studii, dar și cele pentru tratamente medicale, este important de reținut faptul că acestea sunt acordate strict pentru acea destinație și sunt adaptate la specificul produsului/serviciului achiziționat. Dacă o persoană are o cerință specifică, pentru care există un anumit tip de produs, este indicat să apeleze la un credit specializat.
 
O alternativă poate fi creditul pentru nevoi personale, care îți permite să folosești banii în orice scop. De exemplu, în anumite cazuri, creditele pentru nevoi personale au fost folosite, de fapt, pentru a achita avansul unei locuințe, achiziționate prin credit.
 
Cei care au deja credite la bancă și au nevoie de finanțare urgentă, pentru a derula anumite activități sau pentru a investi în anumite afaceri, pot aplica pentru credite rapide nebancare, care pot fi acordate chiar și online.
 

Subvenții

Persoanele fizice sau juridice pot cere ajutor financiar și din partea statului român, sub formă de subvenții. Acum, există diverse ajutoare materiale pe care statul român, dar și Uniunea Europeană le oferă în domeniul agriculturii, mediului, dar și în situații care presupun calamități naturale. Însă, persoanele fizice, companiile, administrațiile sau ONG-urile pot beneficia de un astfel de sprijin financiar european, doar dacă se încadrează în anumite condiții de eligibilitate.
 

Fonduri de capital de risc

Capitalul de risc este un mijloc de finanțare utilizat pentru a sprijini companiile și întreprinderile mici, dar și întreprinderile promițătoare. Aceasta este o sursă foarte populară pentru atragerea de capital pentru noile companii sau întreprinderi care nu au acces la piețele de capital, la împrumuturi bancare sau la alte instrumente de credit. În general, fondurile de capital de risc provin din partea firmelor de capital de risc, ale căror bani provin la rândul lor dintr-o varietate de surse, inclusiv fonduri de pensii private și publice, fundații, corporații, etc.
 
Companiile care pot aplica pentru o astfel de finanțare împărtășesc de obicei câteva caracteristici comune, precum o creștere rapidă și constantă a vânzărilor, deținerea de noi tehnologii sau o poziție dominantă pe o piață emergentă.
 

Fonduri europene

Cei care solicită finanțare din partea Uniunii Europene pot fi entități cu personalitate juridică, societăți comerciale, ONG-uri, companii naționale, autorități publice locale, instituții de învățământ sau de cercetare, dar și instituții publice. De asemenea, Uniunea Europeană acordă separat și fonduri pentru agricultură, care pot fi obținute de către fermierii care își fiscalizează activitatea prin diferite entități juridice.  
 
Persoanele care doresc să beneficieze de finanțare din fonduri europene trebuie să se asigure că ideea proiectului lor se încadrează în domeniile de eligibilitate ale fondurilor, dar și asupra faptului că entitatea care va fi propusă ca beneficiar îndeplinește condițiile de eligibilitate impuse.
 
Așadar, toți cei care au nevoie rapidă de finanțare pentru dezvoltarea afacerilor sau pentru acoperirea anumitor nevoi personale, pot apela la metodele recomandate în acest articol. Însă, înainte de a aplica pentru una dintre aceste metode de finanțare, este necesar să te asiguri că ești eligibil și că îndeplinești toate condițiile pentru a beneficia de un ajutor financiar din partea unei alte entități.