Companie născută la Sibiu de la un singur semineu pefoc și ajunsă între timp, la peste 20 de ani de tradiție și experiență vastă, comercializează și montează profesional, un întreg univers de soluții termice alternative. Așadar, în acest articol, vom afla care sunt secretele grătarului perfect și diferențele dintre gătitul clasic pe cărbune sau al gătitului pe gaz.

În primul rând, comoditatea este adesea unul dintre cele mai importante motive pentru a alege un grătar pe gaz. Nu trebuie să-l umpli cu cărbune. Pornești alimentarea cu gaz, apeși butonul de aprindere, iar după 12 - 15 minute grătarul tău este gata de utilizare. Cu alte cuvinte, grătarul pe gaz îți permite să începi rapid gătitul, fără prea mult efort. Cu toate acestea, există și soluții pe cărbuni care se ridică la pretențiile unuia pe gaz. În cazul unui gratar gradina ceramic de tip kamado, deschizi complet ușile de reglaj ale aerului, adaugi niște startere pe cărbuni, pe care mai apoi le aprinzi. Închizi capacul și după 10-15 minute, ai un grătar pe cărbune gata încălzit. Trebuie menționat că, Big Green Egg, nu este orice fel de grătar pe cărbuni. Acesta se folosește de o tehnică inspirată încă din antichitate, combinată cu tehnologia modernă și proprietățile termice extraordinare ale învelișului ceramic.

BBQ-urile pe gaz îți permit să controlezi temperatura prin reglarea arzătoarelor de gaz. Temperatura va crește și va scădea relativ repede. Acest lucru va face ușoară gătirea preparatelor la diferite temperaturi. În schimb, la varianta pe cărbune, reglajul durează puțin mai mult, bazându-se în principiu, pe controlarea fluxului de aer. Cu cât ușile de tiraj sunt mai deschise, cu atât mai mult oxigen intră în grătar influențând astfel, creșterea sau scăderea temperaturii. Grătarele de tip kamado din oferta Pefoc, îți permit să controlezi temperatura foarte fin cu ajutorul ușilor de tiraj. Odată atinsă temperatura dorită, aceasta poate rămâne stabilă ore întregi, datorită proprietăților izolatoare ale ceramicii speciale.

Dacă alegi un grătar pe cărbuni, trebuie să decizi dacă dorești un grătar din oțel (clasic) sau un kamado (cuptor ceramic). Ambele tipuri sunt potrivite pentru toate tehnicile de gătire. Dar nu orice grătar pe cărbune din oțel este potrivit pentru ședințe lungi sau pentru gătitul lent. Uneori, trebuie să adăugi cărbune, iar temperatura poate fluctua. Aceasta depinde de calitatea oțelului. Ceramica unui kamado are avantajul proprietăților izolatoare care ajută decisiv la o conservare superioară a căldurii. În acest fel, utilizezi mai puțin cărbune, iar temperatura de afară nu influențează temperatura din grătarul tău - poți continua grătarul, chiar și pe ploaie sau ninsoare.

Dacă ești adeptul gătitului pe cărbune, dar îți dorești și controlul total, tipic unui grătar pe gaz, Big Egg Green este soluția perfectă. Fabricat pe baza tehnologiei dezvoltate de NASA, acesta este confecționat cu același tip de ceramică folosită la exteriorul navetelor spațiale, datorită rezistenței sporite la temperaturi extreme, fără afectarea structurii.

Pentru consultanță gratuită cu privire la acest tip special de grătar, dar și pentru o întreagă gamă de produse și accesorii din universul termic, precum: șeminee pe lemne sau electrice, sobe rustice sau moderne, modele decorative de semineu fals, îți recomandăm cu cea mai mare căldură site-ul meșterilor sibieni, pefoc.ro. În plus, transportul este gratuit iar clienții se bucură de garanție și promptitudine datorită livrării rapide a produselor care se face în maximum 48 de ore de la confirmarea comenzii plasate on-line sau telefonic cu ajutorul consilierilor dedicați universului fascinant al soluțiilor termice neconvenționale comercializate de o companie 100% românească!