Cea mai simplă soluție de a obține un împrumut rapid este prin apelarea la o casă de amanet. În baza unor garanții reale, această instituție financiară nebancară îți poate oferi suma de bani necesară în cel mai scurt timp, fără documente și alte declarații și în condiții extrem de sigure. Totuși, alegerea unei case de amanet nu trebuie făcută la întâmplare, ci după o analiză detaliată a opțiunilor disponibile. Dacă te-ai decis să apelezi la serviciile unei astfel de unități, fie ca să amanetezi anumite obiecte sau să cumperi articole deja amanetate, ia în considerare câteva sfaturi care te vor ajuta să găsești o casă de amanet potrivită nevoilor tale.

Verifică serviciile pe care le oferă casa de amanet

În prezent, aceste tipuri de instituții nebancare le oferă potențialilor clienți diverse servicii pentru a veni în întâmpinarea tuturor solicitărilor lor. Astfel, există case de amanet specializate doar pe câteva servicii, dar și centre precum CreditAmanet unde pot fi lăsate drept garanție sau achiziționate de la bijuterii de aur, diamante sau metale prețioase până la genți și ceasuri de lux, electronice, electrocasnice ori scule electrice și unelte.

Ia în considerare reputația amanetului

Cât de cunoscută și apreciată este casa de amanet la care intenționezi să apelezi pentru un împrumut rapid? Un magazin de încredere este considerat un membru activ al comunității, iar clienții sunt mulțumiți de serviciile de calitate pe care le oferă. Ca să-ți formezi o opinie generală cu privire la experiența, seriozitatea și transparența casei de amanet, citește recenziile clienților pentru a afla cât mai multe despre modul de lucru al unității, dacă respectă termenii stabiliți inițial, regulile locale și reglementările legale.

Află care sunt condițiile magazinului

Un amanet oferă împrumuturi pe termen scurt, cumpără și vinde diverse bunuri. În momentul în care apelezi la serviciile unității trebuie să știi că banii obținuți în baza unor garanții vor fi rambursați cu dobândă. De asemenea, trebuie să plătești și comisioane pentru o anumită perioadă de timp. Practic, înainte de a lucra cu o casă de amanet este esențial să cunoști în detaliu ofertele acesteia și să afli care sunt consecințele în cazul în care nu-ți plătești datoria la timp. În funcție de contractul semnat, magazinul va avea dreptul să revândă obiectele amanetate ca să-și recupereze banii dacă împrumutul nu a fost rambursat la data scadenței.

Caută cel mai avantajos preț

Fiecare casă de amanet poate avea propriile prețuri pentru bunurile acceptate ca garanție. De exemplu, prețul aurului diferă de la o unitate la alta și este dat de gramaj și numărul de karate, la fel cum prețul pentru aparatele electronice și electrocasnice este dat de performanță sau tehnologie. Fiecare magazin se ghidează în funcție de anumite criterii, tocmai din acest motiv trebuie să-ți analizezi cât mai multe oferte și să-ți faci o idee despre cât valorează pe piață articolul pe care vrei să-l amanetezi.

Apelează la o unitate cu licență

O casă de amanet de încredere trebuie să dețină toate licențele necesare conform legislației naționale. Întrucât la astfel de magazine amanetezi obiecte valoroase, cum sunt bijuteriile din aur, ceasurile de lux sau pietrele prețioase, trebuie să te asiguri că lucrezi cu o casă de amanet serioasă, care îți păstrează obiectele în condiții optime până în momentul returnării și sunt asigurate corespunzător în cazul unui furt sau a oricărui tip de daună.

Indiferent dacă ai nevoie urgent de bani cash sau îți dorești să achiziționezi un articol second hand trebuie să te asiguri că beneficiezi de cele mai bune servicii la o casă de amanet. Analizează cu atenție condițiile unității și comisioanele practicate, verifică reputația acesteia și rata de satisfacție a clienților, iar în acest fel vei avea siguranța că faci cea mai avantajoasă afacere.