Plasate în mijlocul naturii, departe de agitația urbană, acestea îți oferă refugiul de care ai nevoie atunci când simți că vrei o bine-meritată pauză pentru odihnă și relaxare. Însă, pentru ca experiența ta să fie desăvârșită, este important să acorzi atenție sistemului de încălzire. Pentru a te bucura de căldură în sezonul rece și nu numai, specialiștii sibieni de la PEFOC, cu experiența lor vastă în domeniul termicelor alternative, îți propun o variantă pe cât de magică, pe atât de practică - soba pe lemne.

În cazul în care te bucuri de o cabană generoasă dpdvd al spațiului, poți să te gândești la un șemineu care să vină în completarea stilului arhitectural al construcției. Iar dacă te bucuri de o cabană mică, dar primitoare, o sobă pe lemne este cea mai bună decizie. Aceasta te ajută să păstrezi stilul și autenticitatea unei cabane aflate în inima munților. Soba nu ocupă mult spațiu, se întreține cu mult mai multă ușurință în comparație cu modelele din gama seminee pe lemne și se încadrează perfect în orice stil de amenajare - clasic, modern sau rustic. Așadar, vei fi surprins de eficiența și versatilitatea acestei surse de încălzire neconvenționale inedite.

Pe piața de specialitate sunt disponibile mai multe tipuri de sobe pe lemne, cel mai des întâlnit dintre ele fiind soba confecționată din fontă. Un alt tip de sobă extrem de eficientă, dar mai puțin cunoscută, este modelul căptușit la interior cu șamotă - un material revoluționar, cu proprietăți izolatoare excelente.

Fonta este un material care se definește prin calitate și proprietățile ei termoconductoare deosebit de apreciate. Sobele de fontă au capacități diferite de încălzire și pot fi utilizate pentru spații diverse. Datorită fontei și grosimii acesteia, căldura din focar se degajă imediat după aprinderea focului în sobă, și permite răspândirea uniformă și rapidă a aerului cald în toată casa de vacanță.

În schimb, sobele căptușite cu șamotă au un design special și finisaje ce atrag prin textura inedită, dar și o eficiență calorică superioară. Șamota are proprietatea de a reține căldura o perioadă lungă după stingerea focului, ceea ce crește semnificativ randamentul unei sobe clasice pe lemne, termosemineu sau al unui șemineu tip sobă. Astfel, vei reuși să încălzești cabana mai mult timp, folosind aceeași cantitate de combustibil. Dacă este exploatată corect, soba căptușită cu șamotă necesită înlocuirea acesteia doar în momentul în care se observă urme de uzură. De aceea, este important să fii atent la modul în care alimentezi soba cu lemne, pentru a nu deteriora învelișul șamotat.

Ultimul detaliu pentru un randament optim este alegerea unui model potrivit de burlan sobă. Acesta trebuie să fie confecționat de asemenea dintr-un material rezistent, care să facă față variațiilor de temperatură, precum și gazelor chimice rezultate în urma combustiei ce pot duce la deteriorarea sa în timp. Pentru mai multă siguranță, alege întotdeauna montajul profesional oferit inclusiv prin rețeaua de meșteri oficiali Pefoc, specialiști desăvârșiți, răspândiți pe întreg teritoriul țării.

Așadar, dacă îți dorești un sistem de încălzire practic și eficient pentru cabana sau casa ta de vacanță, nu îți mai rămâne decât, să iei legătura cu profesioniști autorizați. Sub sloganul “noi facem tot, tu pui pe foc!” vei avea ocazia să colaborezi cu o echipă dedicată și instruită să îți ofere cele mai potrivite soluții premium de încălzire alternativă, adaptate perfect la cerințele și posibilitățile financiare ale fiecăruia în parte.