Flexi Office

Din cauza pandemiei de Covid-19, o mulțime de companii au fost nevoite să adopte un mod de lucru hibrid, folosind spațiul de lucru pentru o parte din angajați, în timp ce cealaltă parte își desfășura activitatea direct de acasă. Această nevoie de a aloca un spațiu separat pentru angajații ce lucrează în regimul de lucru mixt a generat anumite complicații, în special pentru cei care administrează spațiile de lucru. Astfel, o echipa de tineri din mai multe județe ale țării a deschis o platformă ce permite administratorilor să gestioneze în mod eficient spațiul de lucru pentru diferite companii din țară, precum și pentru spațiile de coworking (așa-numitele hub-uri).

Recycllux

Te-ai gândit vreodată ce se întâmplă cu masele de plastic ce ajung pe apa mării? Ei bine, un grup de tineri au deschis o aplicație care se folosește de imaginile satelitare internaționale concomitent cu tehnologia avansată ML (machine learning) pentru a identifica potențialele zone poluate cu agenți plastici. Totodată, folosind tehnologia blockchain, aplicația găsește agenți de salubritate care să se ocupe de curățarea zonelor anterior identificate. Astfel, ne vom putea bucura de un indice redus de poluare a mărilor și oceanelor cu plastic la nivel mondial.

MedilBlock

Odată cu evoluția sistemelor tehnologice și informatice, problema prelucrării datelor cu caracter personal a devenit din ce în ce mai semnificativă. În special în segmentul medical, confidențialitatea, accesibilitatea și stocarea datelor personale ale pacienților reprezintă probleme reale cu care medicii și inginerii de sistem trebuie să se confrunte. Așadar, o echipă de viitori ingineri, studenți ai Politehnicii din București și-a unit eforturile cu studenții Institutului de Medicină „Carol Davila” pentru a deschide o aplicație bazată pe blockchain care să permită gestionarea informațiilor personale, fără a se confrunta cu probleme legate de GDPR (General Data Processing Regulations).

Urmărește Start-Up-uri Românești

Orice companie mare a avut cândva un start ceva mai greoi. Chiar și firme de renume mondial, precum Facebook, Google sau Apple au fost, la un moment dat, un start-up fără prea multe speranțe. Așadar, este o idee foarte bună să urmărești start-up-urile din țara noastră. Totodată, dacă simți ca o idee merită sprijinită, te încurajăm să iei legătura cu fondatorii start-up-ului pentru a afla cum poți să investești pe termen lung în acea companie.

Câteva din start-up-urile românești pe care le poți urmări anul acesta sunt:

● Neurolabs

● XVision

● OncoChain

● Neobility

Există o mulțime de platforme care sunt menite să aducă la un loc fondatorii de start-up-uri și potențialii investitori, pentru a rezolva barierele de comunicare ce ar putea interveni.