Desi, traditional, Black Friday este programat in ultima vineri din noiembrie, agentiile de turism incep cu o saptamana mai devreme reducerile, lansand astfel conceptul de "early black friday" ("vinerea neagra timpurie").

Reprezentantii agentiei care a dat startul anul trecut campaniei de reduceri de Black Friday, Mareea, spun ca in acest an tendinta pietei, si nu doar in domeniul turismului, este sa decaleze data reducerilor.

"Anul acesta am decis sa ne aliniem de trendului generat de marii retaileri de electronice, care au inceput promovarea black friday cu o saptamana mai devreme, respectiv in data de 22 noiembrie. Astfel, suntem convinsi ca turistii care si-au creat o traditie din a vana aceste reduceri deosebit de importante vor fi prezenti in mediul online si offline pe 22 noiembrie. De aceea, pentru aceasta zi de vineri am decis aplicarea reducerilor maximale, de pana la 50% pentru destinatiile de vacanta cele mai atractive si solicitate", a declarat Marius Usturoiu, directorul general al Mareea.

Astfel, o camera dubla la un hotel all inclusive de 3 stele din statiunea Mamaia, care costa in intervalul 28 iunie - 3 iulie aproximativ 2.500 de lei, va putea fi achizitioanta vineri cu 1.500 de lei.

Grecia, destinatia preferata a turistilor in 2012

Potrivit lui Usturoiu, destinatia preferata de turisti in promotia Black Friday 2012 a fost Grecia insulara, in special Creta, Rhodos si Zakynthos.

Exista si agentii care lungesc campania de Black Friday timp de o saptamana, in perioada 22 noiembrie - 29 noiembrie.
"Avem in aceasta saptamana reduceri de 50% pentru destinatii externe de litoral, iar cele mai mari reduceri vor fi pentru Grecia", a spus Raymond Maiorescu, directorul general al agentie Christian Tour. Agentia va vinde cu reduceri de 50% sejururile in Halkidiki, cu 45% in Corfu si Thassos si cu 40% in alte statiuni din Grecia, printre care Santorini, Skiathos, Zakynthos sau Creta, dar si in statiunea Kusadasi din Turcia.

Paralela 45 organizeaza, la randul ei, Black Friday pe data de 22 noiembrie. "Preferam 22 noiembrie pentru ca marii retaileri ies tot in aceasta zi. Vom scoate Turcia, Grecia, Bulgaria, litoralul romanesc si Kenya. Reducerile vor fi intre 25% si 35%. Estimam vanzari de 150.000 de euro", a afirmat Alin Burcea, proprietarul Paralela 45.

Agentiile Happy Tour si Prestige Tours, ambele apartinand Happy Tour Group, pregatesc la randul lor discounturi la ofertele de calatorii.

Citeste articolul integral pe www.mediafax.ro.