Ideea CloudHero i-a venit atunci cand a inteles ca exista o nevoie pe piata. In acel moment, antreprenorul detinea o companie care furniza servicii de management pentru server-ele Linux.

Odata cu lansarea Docker, a realizat ca a aparut o noua piata si a decis sa puna in aplicare experienta sa cu containerele Linux pentru a rezolva aceasta problema. 

"“CloudHero este un produs care ajuta echipele tehnice (programatori, administratori de sistem etc.) sa gestioneze procesele de dezvoltare, testare si asigurare a calitatii in cateva minute, pe orice tip de infrastructura (cloud sau locala), folosind containerele Docker. Utilizand CloudHero, clientii economisesc timp si bani", explica Andrei Manea, Fondator & CEO. 

CU o experienta de peste 7 ani in industrie, Andrei este un antreprenor de succes care a dezvoltat mai multe companii pana in prezent. Printre acestea se numara si unul dintre cele mai complexe sisteme de distributie a ziarelor din regiune, produs pe care l-a vandut. Tot el este omul din spatele proiectului "10 pentru Educatia Romaniei", singurul care a implementat peste 2000 de desktop-uri Linux in scolile din Romania. 

Produsul la care lucreaza in prezent, CloudHero, se adreseaza atat agentiilor de software cu sute de programatori, cat si companiilor mari care lucreaza cu mai multe echipe de dezvoltare. Ambele categorii de audienta sunt interesate de dezvoltarea agile si implementarea continua, iar CloudHero le ofera o solutie eficienta pentru a-si atinge obiectivele mai repede si mai usor, toate acestea la un cost rezonabil.

In prezent, Andrei testeaza produsul cu doua mari companii si planuieste sa lanseze o versiune Beta publica in urmatoarele luni. Solutii de management pentru cloud computing deja consacrate pe piata, precum Rightscale sau Scalar, sunt interesate de aceasta piata, insa CloudHero se diferentiaza prin faptul ca nu necesita un proces dificil de implementare care ar modifica substantial procesele actuale de business ale clientilor. 

A finantat pana acum dezvoltarea produsului din resurse proprii si planuieste sa continue astfel pana cand va ajunge in punctul in care va avea nevoie de o investitie pentru a accelera cresterea si a se dezvolta la nivel international. 

Modelul de business pe care il utilizeaza le ofera clientilor optiunea de a utiliza gratuit produsul, iar acestia trebuie sa plateasca doar daca utilizeaza mai mult de 10 containere in acelasi timp. In plus, utilizatorii care vor dori sa instaleze CloudHero local vor trebui sa plateasca o licenta. 

Cea mai mare provocare pentru Andrei in acest moment este sa isi formeze echipa. A inteles ca un produs cu crestere rapida are mai multe sanse de a reusi daca are in spate o echipa extraordinara, asa ca lucreaza in prezent la formarea acesteia. Daca ar avea ocazia sa o ia de la inceput, acesta ar fi primul lucru pe care l-ar face: dezvoltarea echipei inaintea produsului. 

Participarea in programul de pre-accelerare MVP Academy i-a schimbat perspectiva asupra produsului si a invatat multe lucruri valoroase pe care le pune in practica astazi. 

"Sunt antreprenor de mai bine de 7 ani, insa cele doua luni petrecute in MVP Academy mi-au schimbat fundamental modul de a privi lucrurile. Am invatat ca trebuie sa le oferi clientilor ceea ce vor, nu ceea ce crezi tu ca vor. Am inteles ca trebuie sa lansezi rapid si sa iti validezi produsul cu piata. Mai mult, am vazut ca oamenii vor sa te ajute: tot ce trebuie sa faci este sa le ceri ajutorul", incheie Andrei. 

Andrei lucreaza acum la formarea echipei care sa i se alature pentru a duce CloudHero la urmatorul nivel. Vor lansa in curand o versiune Beta publica si isi propune sa aplice la programul de pre-accelerare Techstars Cloud pentru a profita de oportunitatile existente pe piata globala si a se dezvolta rapid. Pana atunci insa, continua sa lucreze la produs si cauta activ persoane care sa faca parte din echipa CloudHero.

CloudHero a facut parte din cel de al doilea lot al programului de pre-accelerare MVP Academy care s-a desfasurat in perioada 23 martie – 14 mai la TechHub Bucharest.