Acțiunile gigantului IT au scăzut, joi, cu 20%, în tranzacțiile premarket de pe bursa de la New York.

Facebook și-a averizat deja investitorii că vânzările vor încetini în trimestrul următor, în condițiile în care compania își concentrează strategia pe protejarea intimitații utilizatorilor.

Un declin cu 20% al acțiunilor ar șterge 126 de miliarde de dolari din valoarea de piață a Facebook, una dintre cele mai mari pierderi de când compania s-a listat pe bursă. Totodată, averea lui Mark Zuckerberg s-ar micșora cu aproape 17 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg, care urmărește evoluția portofoliilor miliardarilor.

Directorul financiar al Facebook, David Wehner, a declarat într-o conferință cu investitorii, ca Facebook pune viața privată pe primul plan, după scandalul Canbridge Analytica, scandal care a atras numeorase critici la adresa rețelei sociale.

Ca exemplu pentru noua strategie, Wehner a spus că Facebook se va concentra mai mult pe dezvoltarea aplicației Stories, ceea ce va atrage o scădere a vânzărilor, pentru că Facebook face bani din publicitatea pe care o vinde pe News Feed și mai puțin din alte produse.

Facebook susține că va cheltui câți bani va fi nevoie pentru a-și îndeplini țintele. Wehner a explicat că va investi miliarde de dolari pe an pentru a îmbunătăți calitatea știrilor care sunt distribuite pe Facebook, după ce compania a fost acuzată că ajută la răspândrea știrilor false, fapt care a influențat alegerile în diferite țări ale lumii.

Cea mai neagră zi pentru Facebook până în prezent a fost în 27 iulie 2012, când acțiunile au căzut cu 11,7%. Prăbușirea s-a produs atunci după ce Facebook nu a reușit să-i convingă pe investitori să accepte vânzarea de publicitate pe mobil. Astazi, publicitatea pe mobil genereazp 91% din veniturile totale ale companiei.