"SEO monitor a realizat recent un studiu privind comportamentul consumatorilor romani in online in perioada sarbatorilor de iarna. Conform rezultatelor obtinute din analiza cautarilor pe cuvinte cheie reiese ca cei mai multi romani isi doresc sa gaseasca anul acesta sub brad telefoane mobile. Pe locurile urmatoare in topul preferintelor vin jucariile, ceasurile, parfumurile, laptop-urile si bijuteriile", potrivit SEO monitor, citat dee Mediafax.

O analiza asupra cautarilor efectuate in anii trecuti arata ca in luna decembrie 2012 se vor face pe Google un numar de 69.000 de cautari pe cuvantul telefoane, in coborare de la 74.000 in decembrie 2011. 

"Foarte aproape si justificat de traditia cadourilor pentru copii este cuvantul jucarii, care se estimeaza ca va atrage anul acesta 65.000 de cautari, de la 60.500 in urma cu un an", conform comunicatului.

Studiul SEO monitor arata ca romanii incep sa caute pe internet reduceri, promotii, oferte de sezon pentru telefoane inca de la inceputul lunii noiembrie. 

"Parfumurile au o crestere si mai mare, interesul pentru aceste produse fiind vizibil din prima jumatate a lunii noiembrie, la inceputul lui decembrie ajungandu-se chiar la o crestere cu 40%. Cautarile pe lenjerie intima si bijuterii se instaleaza pe un trend ascendent la sfarsitul lunii noiembrie si cresc cu aproape 30%".  Decoratiunile de Craciun se cauta inca din octombrie, avand o ascensiune de 90% pana pe 15 decembrie. 

Utilizatorii de internet aleg sa caute cadouri de sarbatori fie bazandu-se pe rezultatele oferite de Google pe cuvinte cheie, fie mergand direct catre un magazin online deja cunoscut.