Laptopul beneficiaza de procesoare Intel Sandy Bridge, conexiune 4G si un ecran de mare rezolutie, cu care isi propune sa concureze cu Retina display-ul celor de la Apple, scrie BBC.

“Chromebook are cea mai mare densitate a pixelilor decat oricare alt laptop existent la ora actuala pe piata. Ecranul afiseaza 4,3 milioane de pixeli, culori intense si o imagine clara, indiferent de unghiul in care il privim. Cu un display atat de atractiv incat iti vine sa il atingi, am vrut sa ii adaugam functia tactila, pentru a face ca experienta sa fie si mai intensa”, se arata in comunicatul companiei.

Analistii spun ca aceasta reprezinta incercarea companiei de a atrage o cota de piata pentru Chromebook, in conditiile in care aceasta este dominata de produsele care opereaza cu sistemele produse de Microsoft si Apple.

O alta diferenta o reprezinta absenta pachetului Microsoft Office, utilizatorii rulandu-si aplicatiile prin intermediul browser-ului, asa ca stocarea informatiilor se va face in “cloud”.

Reprezentantii companiei au declarat pentru BBC ca laptopul este “in cea mai mare parte construit de catre Google, cu unele componente preluate de la producatorii globali”.

Primul laptop cu sistem de operare Chrome a fost produs de Samsung si a aparut pe piata in iunie 2011, urmat la scurt timp de catre Acer, Lenovo si HP.

Provocarea pentru Chromebook o reprezinta faptul ca tabletele incep sa fie preferate calculatoarelor personale, dar, in acelasi timp, consumatorii nu sunt inca pregatiti sa renunte la stocarea datelor pe suport fizic si sa adopte fenomenul de cloud”, e de parere analistul Geoff Blaber.